Festival OrgelStorm in de Grote Kerk Breda

Foto: ArtUnOrganized

Het eerste internationale festival OrgelStorm vindt eind september voor het eerst plaats in Breda, een nieuw festival rond het orgel in de Grote Kerk Breda.

Met een programmering van vijf bijzondere concerten richt het festival zich op de traditionele orgelliefhebber en op nieuw publiek. De magie van het orgel komt ruim aan bod in de verschillende concerten van het festival OrgelStorm:

  • Zaterdag 23 september Openingsconcert Le Bouquet. Muziek van de Bredase componist Daan Manneke, Sweelinck, Bach en Andriessen, gespeeld door zeven jonge organisten en een vocaal ensemble o.lv. Aart  Bergwerff, organist van de Grote kerk.
  • Maandag 25 september Play it cool ! Kerstin Wolf en Joost de Nooijer spelen de sterren van de hemel in composities van Wammes, Cor Kee, Bijster, Matter en Bonset. ‘Dutch design’ in optima forma !
  • Woensdag 27 september Bach-concert en improvisaties door organist Sietze de Vries.
  • Donderdag 28 september Ligconcert Canto Ostinato van Simeon Ten Holt, in een uitvoering voor drie vleugels en het orgel van de Grote Kerk door de pianisten Jeroen van Veen, Sandra van Veen, Mike del Ferro en organist Aart Bergwerff.
  • Zaterdag 30 september Slotconcert door de Duitse ster-organist Christian Schmitt met virtuoze orgelmuziek uit Duitsland en Frankrijk, onder de titel Le Match D-F.

Meer informatie over de orgelconcerten

Aanvang van alle concerten 20.00 uur, toegang € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 aan de kassa. Een passe-partout voor vijf concerten kost € 35,-.Gedetaileerde informatie over de concerten, programma’s en voorverkoop op www.artunorganized.nl.

Reacties