Meezingconcert voor de vrede in de Grote Kerk

Foto: Stichting Grote Kerk Breda

In het kader van de viering van 350 jaar Vrede van Breda wordt op donderdag 21 september 2017 in de Grote Kerk Breda een meezing-concert georganiseerd. Onder het motto ‘Breda zingt voor de Vrede’ zingen bezoekers universele en populaire thema’s mee, die aansluiten bij het Vredesakkoord uit 1667 tussen Engeland en Nederland.

Klassieke titels als ‘Land of Hope and Glory’ en ‘Alle Menschen werden Brüder’ worden afgewisseld met populaire melodieën als ‘Imagine’ en ‘De paarse heide’. Tussen de gezongen refreinen klinkt feestelijke orkest- en orgelmuziek. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff spreekt het publiek toe via een videoboodschap. Tijdens het concert op 21 september – Internationale Dag van de Vrede (VN) – wordt de Vrede van Breda ook met historische declamatie en heldere uitleg in herinnering gebracht.

Muzikale medewerking wordt verleend door het Symfonisch Collectief Breda o.l.v. Geert Schrijvers, het koor Tegen de Wind Mee o.l.v. Marion Komen, beiaardier Paul Maassen (presentatie) en organist Aart Bergwerff.
Aanvang van dit unieke meezingconcert is om 20.15 uur, einde 22.30 uur. Er is een pauze en een nazit.

Voorverkoop aan de balie van de Grote Kerk, VVV, Boekhandel van Kemenade & Hollaers en de Vrije Boekhandel (à € 17,50. Vrienden van de Grote Kerk Breda betalen € 15,00). Ook op de avond zelf aan de balie van de Grote Kerk.

Reacties

Cookieinstellingen