Breda staat in de finale Beste Binnenstad 2017-2019

Foto: Betti Bodo

Breda is door naar de finale Beste Binnenstad 2017-2019. Hiermee is het eerste project waarbij Breda zich presenteerde met het nieuwe stadsmerk ‘Breda brengt het samen’ beloond door de jury.

Het Bredase bidbook werd samengesteld met diverse partijen in de stad. In het bidbook bracht Bredase het beste van de stad samen en een groot aantal ambassadeurs schaarde zich achter de nominatie. De komende maanden krijgen ook bezoekers van de Bredase binnenstad volop kans hun mening over de Bredase kandidatuur te geven. De organisatie van de stedenwedstrijd lanceert binnenkort een app waarmee het publiek de steden kan beoordelen. Breda roept iedereen die de stad een warm hart toedraagt om de stad via de app te voorzien van positieve feedback. De verkiezing is te volgen via www.debestebinnenstad.nl.

Koert Vermeulen (centrummanager Ondernemersfonds Breda): “Als ondernemers in de binnenstad zijn we klaar voor de finale. Rondom het bidbook heeft zich al een groep ambassadeurs verzameld en nu brengen we iedereen in de binnenstad bij elkaar om de jury opnieuw te overtuigen. Samen kunnen we laten zien dat Breda een heerlijke stad is voor inspirerende ontmoetingen, een goede sfeer en aandacht voor elkaar.”

Boaz Adank: “Deze finaleplaats is een kroon op het vele werk dat samen met partners in de stad is verricht de afgelopen twee jaar. De nominatie laat zien dat onze binnenstad bruist als nooit te voren en de trots van alle Bredanaars verbindt. De finaleplaats is zelfs een stimulans om er de komende tijd nog een schepje bovenop te doen. Onder meer door de actualisatie van onze visie op de binnenstad, het doortrekken van de Nieuwe Mark en de uitwerking van het Verhaal van Breda. Want ongeacht de uitslag blijven we natuurlijk intensief samenwerken aan de kwaliteit van onze stad.”

Eind oktober bezoekt de voltallige jury de Bredase binnenstad en die van Arnhem en maakt kennis met professionals en ervaringsdeskundigen die samen bijdragen aan de kwaliteit van de binnenstad. Eind november maakt de jury bekend welke stad uiteindelijk twee jaar lang de felbegeerde titel mag dragen en zich daarmee in de kijker kan spelen bij bezoekers.

Reacties