Fijnproevers & Smaakbarbaren meer dan alleen foodtrucks

In een weekend met zoveel evenementen zoals LA Breda en Open Monumentenweekend leek het net alsof Fijnproevers & Smaakbarbaren het onderspit moest delven. Maar dankzij een sterke formule en een unieke insteek kon het evenement zichzelf goed staande houden.

Foodtruckfestivals hebben we allemaal al wel eens gezien en geproefd. Maar hier is het meer dan dat. Met een kleinere opzet is er meer aandacht voor de bezoekers. De lokale ondernemers kunnen meer vertellen over hun producten en werkwijze. En het resultaat laten proberen natuurlijk. Van goede koffie tot voedzame smoothies, en van heerlijke brownies tot lekkere friet. Alles kwam aan bod tijdens het festival.

Lezingen

Naast al het lekkers gaven de ondernemers ook workshops en lezingen. Zuiderzwam vertelde over de mogelijkheden om oesterzwammen te kweken op koffiedik. En legde Cathy’s IJs uit dat gezond ijs wel degelijk bestaat. Restaurant Loff laat zien dat vegetariërs ook lekker kunnen eten.

Kunst

Met al het lekkers was er ook tijd en plaats voor kunst. Zo konden de kleine bezoekers zich uitleven in het Wortel Restaurant. Zoals het naam al vermoedde staat de wortels hier centraal. Hier kunnen ze bezighouden met leuke en grappige resultaten. De Vinyl Mobiel zorgde voor een leuke muzikale invulling tijdens het festival. Prettige achtergrond muziek zonder overheersend te zijn. Ook het werk van Loet Koreman, een bekende fotografe uit Breda was te bezichtigen. Zij was ook verantwoordelijk voor het mooie cover op de flyer.

Het doet het festival te kort om het in een notendop te omschrijven. Vergeleken met andere foodtruckfestivals was weliswaar kleiner, maar met verrassend grote keuze. Maar het is meer dan dat. Het is ook de beleving en de smaak van wat je eet. Bewuster en meer genieten. En dat is in mijn ogen gelukt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen