Brabants fonds voor de vrijetijdssector opengesteld voor ondernemers

Foto: Michiel Janssen Fotografie

Ondernemers met vernieuwende recreatieve plannen voor Noord-Brabant kunnen vanaf 18 september 2017 een lening voor hun plan aanvragen bij het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant, kortweg LOF.

Het LOF stimuleert nieuw vrijetijdsaanbod in Brabant met als doel structureel meer bezoekers naar de provincie te trekken, die hier ook langer blijven en meer besteden.

Impuls aan vrijetijdsaanbod in Noord-Brabant

Projecten die in aanmerking komen voor een lening richten zich op nieuw vrijetijdsaanbod dat aansluit bij de drie kernthema’s van Brabant: Brabantse meesters en erfgoed, Design en innovatie en Attractieparken en evenementen. Bovendien hebben ze een sterke verhaallijn en zijn ze onderscheidend en voorzien van een goed projectplan. Op deze manier wordt de provincie als geheel versterkt en wordt de bezoeker van buitenaf aangetrokken. De lening bedraagt minimaal € 75.000 en maximaal € 400.000 en beslaat maximaal 50% van de totale begroting van het projectplan. Het LOF verstrekt de lening tegen marktconforme voorwaarden.

Brabant breed

Initiatiefnemers van het fonds zijn provincie Noord-Brabant, Midpoint Brabant, de Efteling en Libéma. Per 13 september wordt het fonds Brabant-breed gedragen met de toetreding van Metropoolregio Eindhoven, Regio Noordoost Brabant en Regio West-Brabant, die financieel aan het fonds zullen bijdragen. De partners hebben de ambitie uitgesproken om voor een periode van 10 jaar € 10 miljoen te investeren in de leisure sector. In navolging van Midpoint Brabant onderstrepen ook de andere drie regio’s het belang van de inzet op innovatie en uitbreiding van het leisure aanbod op bovenstaande kernthema’s. Dit draagt bij aan het onderscheidend profiel van de regio’s. Daarmee speelt het LOF direct in op de groeiende vrijetijdssector van Noord-Brabant.

De heer Bart de Boer, voorzitter van Stichting LOF, is trots op de openstelling van het fonds en toetreding van de regio’s: “In Brabant is het belang van de leisure industry qua uitstraling, werkgelegenheid en diversiteit aan aanbod al vroeg ingezien. Het is een belangrijke sector, waarin veel partijen actief zijn. Tot nu toe ontbrak de dienst die het Leisure Ontwikkel Fonds aanbiedt. Ik ben dan ook blij dat het LOF nu geopend is en alle Brabantse regio’s in het LOF participeren.”

  • Meer informatie over het LOF en het aanvragen van een lening vindt u op www.lofbrabant.nl.

 

Bron: Stimulus | Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen