Binnenkijken bij de KMA

Wist je dat Breda een historische band heeft met ons Koningshuis? Dat de Bredase Haven vroeger een belangrijke aanvoerplaats van zeevis was en dat er een echt koninklijk kasteel midden in het stadscentrum staat?

Gidsen van de VVV Breda vertellen er alles over tijdens rondleidingen in de herfstvakantie van maandag 16 tot en met zaterdag 28 oktober. Er zijn twee soorten rondleidingen: de Historische Kilometer of de Kasteelwandeling.

Historische Kilometer

De Historische Kilometer voert via het Nassaumonument naar het park Valkenberg, de vroegere kasteeltuin. De gids leidt je rond over het terrein van het Kasteel van Breda, maar ook door de adembenemende Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en over het middeleeuwse Begijnhof. Je komt op plaatsen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Je kunt de Historische Kilometer onder leiding van een gids lopen maandag 16, woensdag 18, vrijdag 20, dinsdag 24 en donderdag 26 oktober.

Kasteelwandeling

Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda.Je bezoekt onder andere de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt je alles over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu.

Op het terrein van het Kasteel van Breda zit al bijna 200 jaar de Koninklijke Militaire Academie. VVV Breda is de enige organisatie die groepen mag rondleiden op dit defensieterrein. De Kasteelwandeling staat op dinsdag 17, donderdag 19, zaterdag 21, maandag 23, woensdag 25, vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober op het programma.

Belangrijke informatie

  • In verband met bezoek aan defensieterrein is een legitimatiebewijs verplicht!
  • De wandelingen starten bij de VVV Breda, Willemstraat 17-19 (bij het Centraal Station)
  • Vooraf aanmelden wordt aanbevolen
  • Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen)
  • Prijs: € 7,95 p.p. (€ 6,95 kind 4 t/m 13 jaar). BredaPas-houders gratis
  • De wandelingen van VVV Breda zijn iedere laatste zaterdag van de maand en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie.
  • Voor groepen zijn deze wandelingen het hele jaar op afspraak te boeken.

Door deel te nemen aan de VVV-wandelingen draag je bij aan het behoud van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.

Reserveringen en informatie

Meer informatie over een van de wandelingen en voor reserveringen kun je contact opnemen met VVV Breda op het nummer 0900-5222444 (€ 0,25 per minuut), via [email protected] of even binnenwippen bij het VVV-kantoor aan de Willemstraat 17-19 of Grote Markt 38. Kijk ook op www.vvvbreda.nl voor meer activiteiten in de herfstvakantie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen