Filmhuis Breda en Zuidelijk Toneel organiseren unieke filmavond

Filmstill Hiroshima mon amour
Filmstill Hiroshima mon amour
Foto: Filmhuis Breda

Op vrijdagavond 27 oktober vindt een bijzondere coproductie plaats. Filmhuis Breda en het Zuidelijk Toneel organiseren een filmavond in de Nieuwe Veste. Vanaf 19:30 begint dit unieke programma.

Het Zuidelijk Toneel trekt door Nederland met haar toneelproductie Conversations (at the end of the world). Op 9 november is deze te zien in het Chassé Theater in Breda (er zijn nog kaarten te koop op de site van het Chassé Theater). Filmhuis Breda en het Zuidelijk Toneel organiseren op vrijdag 27 oktober samen een filmavond vol verdieping waarin belangrijke thema’s en de stijl van de voorstelling vanuit een verrassend perspectief worden belicht.

Voorfilm Greetings From Aleppo

Voorafgaand aan de hoofdfilm wordt Greetings From Aleppo vertoond. Deze korte film van de Syrische fotograaf Issa Touma en de Nederlandse filmmakers Thomas Vroege en Fleur van der Meulen laat zien hoe inwoners van Aleppo hun, alledaagse leven proberen vol te houden in een wereld vol geweld, onzekerheden en ellende.

Hoofdfilm Hiroshima Mon Amour

Filmhuis Breda en Het Zuidelijk Toneel vertonen op deze avond de film Hiroshima Mon Amour (1959), een Franse dramafilm van Alain Resnais die vandaag de dag behoort tot de canon van de filmgeschiedenis. Een Franse actrice en een Japanse architect delen een oorlogstrauma. Beiden bevinden ze zich in een morele leegte. Zij wordt door haar landgenoten als verrader bestempeld, omdat ze een relatie had met een Duitser. Hij is als verslagen Japanse soldaat teruggekeerd naar Hiroshima, waar de atoombom een einde maakte aan het leven van zijn familie en vrienden.

Hiroshima Mon Amour werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Scenario en voor de Gouden Palm voor Beste Film op het filmfestival van Cannes. De artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, Piet Menu, is op deze avond aanwezig om een inleiding te verzorgen. Hij gaat daarbij in op de thema’s die de toneelproductie en de film met elkaar verbinden.

Informatie & Programma

Programma

19:30 uur: inloop / opening filmcafé
20:00 uur: start films en inleiding
22.00 uur : einde film, bar open

Tickets

Normaal tarief: € 8 / Studenten + Bredapashouders: € 5
Tickets verkrijgbaar aan de balie van Nieuwe Veste (ingang Molenstraat).
Reserveren kan ook via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen