Festival 39Graden daagt jong creatief talent uit!

Larf - Breaking News - 48h-project
Larf - Breaking News - 48h-project
Foto: eo-van-Maanen

Festival 39Graden biedt jong creatief talent een podium. Het publiek maakt kennis met jong talent op het gebied van theater, dans, muziek en nog veel meer. Talent kan zich nog tot 15 november opgeven om in 2018 te spelen tijdens Festival 39Graden. Festival 39Graden vindt plaats op 3 en 4 februari 2018 bij Podium Bloos.

De organisatie van Festival 39Graden bestaat uit vijf jongeren en wordt ondersteund vanuit Podium Bloos. Voor dit seizoen is de organisatie op zoek naar jonge creatieve talenten tussen de 15 en 21 jaar die zelf maken, produceren, schrijven of spelen. Er is ruimte voor dans, theater, maar ook voor muziek, literatuur en crossovers. Jongeren die ideeën hebben die ze willen verwezenlijken, op zoek zijn naar een vakkundig publiek of nieuwe inspiratie, of nogmaals hun voorstellingen op de planken willen zien, kunnen contact opnemen met de festivalorganisatie. Uit heel het land en zelfs van over de grens in België kunnen deelnemers zich aanmelden om mee te doen.

Deelname

Festival 39Graden is meer dan alleen een speelbeurt. De deelnemers krijgen de kans om het werk van hun collega-makers te bekijken, deel te nemen aan workshops en er vindt een ontwikkelingstraject plaats waarbij coaches van verschillende disciplines de jonge talenten helpen met de ontwikkeling van hun stuk. Het festival beloond de meest belovende en opvallende act met de ‘Gouden Thermometer’. De winnaar ontvangt een productiebudget van € 500,- om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen voor de volgende editie van Festival 39Graden. Eerdere winnaars waren onder andere Eva Line de Boer, Jorg van den Kieboom, Juup Luijten en Bibi van Lieshout. Tijdens de laatste editie won Kim Zeevalk samen met Ika de prijs voor hun voorstelling Als de kat van huis is.

Aanmelden

Wil jij jouw voorstelling op de planken van Festival 39Graden zien en ben je tussen de 15 en 21 jaar? Meld je dan aan via [email protected]. Vermeld in je mail het concept of idee van de voorstelling, leeftijd en ervaring. Aanmelden kan tot 15 november.

Meer informatie over Festival 39Graden vind je op de website van het festival. .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen