John Cleese met solotour naar Chassé Theater Breda

Foto: Chassé Theater

Wegens blakende gezondheid verlengd: de ‘The last time to see me before I die’-solotour van Monty Python-legende John Cleese.

De inmiddels 77-jarige Britse acteur, komiek en filmmaker komt op 8 juni 2018 naar het Chassé Theater in Breda.
De kaartverkoop start op vrijdag 10 november om 10.00 uur via de website van het theater: www.chasse.nl.

John Cleese

Monty Python’s Flying Circus, Fawlty Towers, maar ook A Fish Called Wanda, James Bond en Harry Potter; het oeuvre van funny man John Cleese is gigantisch en de man zelf is iconisch voor de kenmerkende Britse humor die vol absurdisme zit. Dat Cleese zelf nog steeds niet vies is van de nodige zelfspot, bleek uit zijn eerdere ‘Alimony tour year one and year two’ en vorig jaar de ‘The last time to see me before I die’ tour die wegens succes en goede gezondheid wordt herhaald.

Dat Cleese door de jaren heen niet milder is geworden en graag zijn duidelijke mening geeft, bewees zijn tour vorig jaar al, want volgens Theaterkrant.nl bestaan er voor Cleese “geen heilige huisjes en kan humor voor een zalvende werking zorgen. De timing van Cleese is daarbij telkens fenomenaal.” en: “Zijn toon blijft lichtzinnig van aard en zijn Britse, relativerende dictie werkt daarbij aanstekelijk.” Lof had de krant verder voor Cleese’s optreden in het Carré vanwege de mooie mix van vertoonde fragmenten, anekdotes over de totstandkoming van sketches en de filosofie die de Brit er zelf op nahoudt over humor.

De (waarschijnlijk) aller-, állerlaatste kans om Cleese in levende lijve te zien, met hem mee te lachen én in een Q&A vragen aan hem te mogen stellen.

Reacties

article
216187
Wegens blakende gezondheid verlengd: de ‘The last time to see me before I die’-solotour van
https://breda.nieuws.nl/cultuur/216187/john-cleese-solotour-naar-chasse-theater-breda/
2017-11-13T08:28:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2017/11/13082644/WEB_JohnCleese_BREDA-e1510577852339.jpg
agenda, Chasse, John Cleese
Cultuur