The Dire Straits Experience, meer dan een coverband

Foto: Kin Cheong Lau

WIe kent de Dire Straits niet? Met hits zoals Walk Of Life, Money For Nothing en Sultans Of Swings. Jarenlang waren zij niet weg te slaan uit de hitlijsten. Het was dan ook voor velen jammer dat de band besloot om te stoppen.

25 jaar nadat de originele band uit elkaar ging klinken de unieke Dire Straits weer op het podia wereldwijd.

Na eerdere samenkomen voor onder andere liefdadigheids shows was het voor Chris White duidelijk dat de mensen de muziek nog lang niet beu zijn. Na jarenlang samen met Mark Knopfler optreden weet hij als geen ander hoe moeilijk om een vervanger voor de leadzanger te vinden. Gelukkig voor Chris heeft hij dat gevonden in Terence Reis. Volgens White is Reis de enige die de rol van leadzanger kan vervullen.

En ook in Breda werd het een trip down the memory lane. Met nummers als Walk of Life en Money for Nothing is meezingen een must. Ook kwam Romeo and Juliet voorbij, een rustiger nummer waarbij door eigen inbreng een nieuwe herinnering toegevoegd aan het toch zo’n mooie nummer. Gelukkig kwam ook een van mijn favoriete nummers aan bod. Eigenlijk zijn alle nummers mooi, maar On Every Street is toch een van mijn favorieten. Om te zeggen dat het een geslaagde avond was is heel erg kort door de bocht. Het was een geweldige optreden en zeker de moeite waard om het zelf mee te maken. Ook al ben je geen Dire Straits fan.

Kortom: jarenlange ervaring gebundeld in een spetterende optreden. Bekijk de tour dates in 2017 en 1018.

The Dire Straits Experience bestaat uit:

  • Chris Whitten (drums)
  • Christ White ( saxofoon)
  • Terence Reis ( leadzanger en gitaar)
  • Tim Walters ( gitaar)
  • Simon Carter ( keyboard)
  • Danny Schogger (keyboard)
  • Paul Geary ( basgitaar)

Zowel Chris Whitten als Chris White maakten vroeger deel uit van Dire Straits.

 

Reacties

article
216241
WIe kent de Dire Straits niet? Met hits zoals Walk Of Life, Money For Nothing
https://breda.nieuws.nl/cultuur/216241/dire-straits-experience-meer-dan-coverband/
2017-11-14T11:07:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2017/11/13194044/IMG_20171109_201617-e1510654100178.jpg
Chassé Theater, Chris White, Chris Whitten, Danny Schogger, Dire Straits, Paul Geary, Simon Carter, Sultan of Swings, Terence Reis, The Dire Straits Experience, Tim Walters
Cultuur