Popronde 2017 is groter dan ooit

Burgemeester Depla knipt het lint door om Popronde 2015 voor Breda te openen.
Burgemeester Depla knipt het lint door om Popronde 2015 voor Breda te openen.
Foto: Kin Cheong Lau

Sinds Popronde in 2013 zijn rentree maakte in Breda is het niet meer weg te denken. Het grootste rondreizende festival heeft vele namen groot gemaakt. Denk aan Racoon, Handsome Poets en Kensington om er maar paar te noemen.

Het festival reist langs 41 steden met een selectie van 130 artiesten. Deze zijn door een jury uit ruim 1.500 aanmeldingen gekozen.

Popronde wordt door stichting Popwaarts georganiseerd. Auke de Vries en Robin van Essel van popstichting POB coördineren de Bredase editie. Zoals elk jaar er geen gebrek is aan artiesten is ook dit jaar geen gebrek aan locaties voor optredens.

Burgemeester Depla opent donderdag 16 november enkele minuten voor 19:00 officieel Popronde Breda. Deze vindt plaats in I.S.M., de projectruimte van het Stedelijk Museum Breda. Daar zal ook de directie van het museum en stadscurator Vincent Koreman aanwezig zijn. Aansluitend treedt Panenkov op. Dit optreden en die van Nimbus 3000 (in dezelfde locatie) zijn koptelefoon-concerten. De koptelefoons worden verstrekt voor de optredens. Maar het aantal is beperkt, dus wees op tijd!

Afterparty

Tijdens de Popronde kan je ook terecht bij de Popronde infostand op de Grote Markt, bij café Vulling. Niet alleen voor tips, of informatie, maar ook voor CD’s van vorige edities van Popronde, tasjes, oordopjes en paraplu’s. En als je er toch bent, vergeet niet een selfie te maken bij Phocabby Selfie Service! Ook dit jaar opent Mezz haar deuren voor een afterparty. Onder het genot van een drankje kun je uit je dak gaan onder de muzikale leiding van Electropoëzie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen