Droom voor de 15-jarige zanger Jason komt uit

Foto: Nancy van de Ven, NT Promotions

Eindelijk komt bij de 15-jarige Jason zijn droom uit. Zijn eerste singel ‘Wat is het leven toch mooi’ wordt op zondag 19 november gepresenteerd bij Café Zaal D’n Henk in Prinsenbeek.

Jason werd geboren met het Chargé syndroom (schisis en een hartafwijking) en dat maakt de stap enkele jaren geleden zette richting een muziekcarrière uiterst opmerkelijk. Al vanaf zijn tiende jaar staat Jason, ondanks zijn handicap, op de diverse podia van ons land. Ook is hij 11 jaar ambassadeur van Stichting Opkikker. We kunnen wel stellen dat de jonge zanger een echte doorzetter is.

Jason ging al op 2 jarige leeftijd samen met zijn ouders naar een concert van Frans Bauer in het Chassé Theater in Breda, toen hij door Frans op het podium werd gevraagd om samen met hem een liedje te zingen. Hij kreeg van Frans een geluksmunt, welke hij nog heeft liggen.

Vanaf dat moment kreeg Jason de smaak te pakken en begon hij mee te zingen met Nederlandstalige zangers. In zijn rol als ambassadeur van de Stichting Opkikker heeft hij het eerste Benefietconcert voor deze stichting in april 2016 georganiseerd. Na hier ook te hebben gezongen was het voor Jason duidelijk; hij wilde niets liever dan zingen.

Nadat hij bij Café Zaal D’n Henk in zijn eigen woonplaats op het podium stond, waren de aanwezige gasten en zaaleigenaren Kevin & Henk Prins zo onder de indruk van Jason zijn zangkwaliteiten, dat zij spontaan het initiatief namen om de handen ineen te slaan zodat Jason zijn droom kon verwezenlijken, namelijk een eigen single op te nemen.

Er werd contact opgenomen met singer/songwriter/producer Carlo Verkooijen. Hij was zo onder de indruk van Jason zijn levensverhaal dat hij besloot om samen met zijn zoon Mike Verkooijen een op het lijf geschreven song voor Jason te schrijven en te produceren. Geïnspireerd op het levensverhaal van Jason heeft dit geresulteerd tot de fantastische debuut single van Jason met de titel ‘Wat is het leven toch mooi”. Het is een single met een boodschap aan iedereen; ondanks alle tegenslagen in het leven, je moet blijven geloven dat je je dromen kunt realiseren.

Op 19 november as is de officiële presentatie van zijn cd in Café Zaal D’n Henk, Spoorstraat 31 in Prinsenbeek. Deze avond zal eveneens in het teken staan van Stichting Opkikker; diverse sponsors hebben hun medewerking toegezegd en er staan collectebussen om zoveel mogelijk donaties voor deze geweldige stichting op te halen, zodat ook andere kinderen hun dromen kunnen realiseren.

De aanvang is om 15.00 uur (de zaal is open vanaf 14.30uur) en de toegang is gratis. Naast Jason treden tal van andere artiesten op, zoals Robin van Damme, Ferry Goorden, Marco Kanters, Danny Staneke, Carlo Verkooijen en vele anderen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen