Publiekswinnaar Sundance te zien bij Filmhuis Breda

Foto: Filmhuis Breda

Filmhuis Breda vertoont op vrijdag 24 november de debuutfilm van regisseur Josh Mond: ‘James White’. Deze film ging in 2015 in première op het Sundance Film Festival en won daar direct al de BEST OF THE NEXT Audience Award (publieksprijs). Ook op andere internationale filmfestivals viel de film in de prijzen.

‘James White’ (2015) vertelt het verhaal van de twintiger James (Christopher Abbott). Zijn vader is overleden en zijn moeder heeft kanker. Hijzelf woont in New York, bevindt zich in een existentiële crisis en houdt er een zelfdestructieve levensstijl op na. Hij moet vechten om zijn leven weer op de rails te krijgen, terwijl hij op instorten staat. De aanleiding voor het maken van deze film was het overlijden van Mond’s eigen moeder.

De Volkskrant over James White: “Regisseur Josh Mond zorgt ervoor dat de kijker wordt meegezogen in de emotionele draaikolk waarin James verdwijnt. James White maakt het de kijker niet makkelijk, maar dat is ook juist het punt dat de film wil maken.”

Voorprogramma

Als voorfilm vertonen we ‘De eekhoorn en de mannentraan’, de korte documentaire waarmee jong filmtalent Apollonia Duijster afgelopen zomer afstudeerde aan St. Joost. Zij is aanwezig voor een toelichting.

Filmhuis Breda heeft nu vast onderdak in de oude theaterzaal van Nieuwe Veste in Huis Ocrem. Zoals gebruikelijk in het Filmhuis leiden onze eigen explicateurs de films in. Het filmhuis trakteert na afloop de bezoekers op een gratis drankje met een bijzondere borrelhap.

Programma:

  • 19:30: Inloop en bar open in filmcafé (ingang Nieuwe Veste – Sint Janstraat)
  • 20:00: Start films (met toelichting)
  • 22:00: Gratis drankje en bijzondere borrelhap in het Filmcafé
  • 23:00: Sluiting filmcafé Filmhuis Breda

Tickets

Normaal tarief: € 8 / Studenten + Bredapashouders: € 5. Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van Nieuwe Veste (ingang Molenstraat).
Reserveren kan ook via [email protected] of via Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen