ART BREDA verhuist naar Breepark

Foto: Breepark

Na drie succesvolle edities op het Chasséveld en één in het voormalig Breda’s Museum, vindt kunstbeurs ART BREDA in 2018 plaats in de nieuwe evenementenhal in Breepark.

Met de evenementenhal Breepark heeft Breda na 18 jaar een opvolger voor het Turfschip, de plaats waar de kunstbeurs haar oorsprong vond. Breda is de afgelopen vier jaar een uitstekende locatie gebleken voor ART BREDA met name omdat deze zich richt op Nederland en België. Met deze nieuwe hal is er nu een permanente plek die aan de hoge eisen van de kunstbeurs voldoet. De hal is goed bereikbaar, zowel met de auto als openbaar vervoer en er is gratis wifi en ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoog niveau

De samenstelling van het deelnemersveld van ART BREDA blijft gelijk aan de voorgaande edities. ART BREDA is een gemengde kunstbeurs met uitsluitend de allerbeste deelnemers op het gebied van kunst, antiek en design. De deelnemers worden geselecteerd door het bestuur en commissies die garant staan voor kwaliteit. Het aanbod wordt voorafgaande aan de opening van de beurs nauwgezet beoordeeld door deskundige keuringscommissies. De beurs biedt plaats aan ruim 80 deelnemers onder wie:

  • handelaren in oude kunst, antiek, juwelen, specialisten op onder meer het gebied van Art Nouveau, Aziatica, uurwerken, kaarten en prenten, iconen en tapijten (circa 65%);
  • galerieën met hedendaagse kunst, fotografie, hedendaagse juwelen en modern design (circa 35%).

Veel bezoekers

ART BREDA richt zich met name op Nederlandse en Belgische verzamelaars en liefhebbers van oude en hedendaagse kunst en antiek.  De afgelopen jaren heeft 80% van het publiek ART BREDA beloond met het cijfer 8 of hoger. Het aantal bezoekers dat aangeeft iets te hebben gekocht, is gestegen van 8 naar 13%. Van de kopers heeft 64% op de beurs een bedrag tussen € 1.000 en € 5.000 besteed. Vorige edities van ART BREDA trokken circa 17.500 bezoekers. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren zal toenemen.

ART BREDA en Breepark blij met samenwerking

‘’Wij zijn verheugd ART BREDA te mogen verwelkomen in onze hal. Het is een mooie, kwalitatief hoogwaardige beurs en een professionele organisatie”, aldus Henry Martens, Algemeen Directeur Breepark. Erik Hermida, directeur van ART BREDA is blij met de nieuwe locatie. ‘’In Breepark heeft kunst- en antiekbeurs ART BREDA een goede permanente locatie gevonden. Naar verwachting zal de uitstekend geoutilleerde hal aan de hoge verwachtingen van zowel deelnemers als bezoekers beantwoorden. Met Breepark hoopt ART BREDA, dankzij de gunstige ligging en gratis parkeergelegenheid, de komende jaren een groeiend aantal kunst- en antiekliefhebbers te mogen verwelkomen!’’

Data en locatie

ART BREDA vindt van 19 tot en met 22 april 2018 plaats in evenementenhal Breepark in Breda. Entreeprijzen bedragen €15,- voor volwassenen, €10,- voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud en gratis voor kinderen onder 12 jaar met begeleiding.

ART BREDA Kunstbeurs Breepark

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden