2017 in vogelvlucht met Guido Weijers

De zaal is er klaar voor.
De zaal is er klaar voor.
Foto: Kin Cheong Lau

Traditioneel wordt een jaar afgesloten met een oudejaarsconference. Een cabaretier neemt het publiek in een achtbaan van gebeurtenissen van het bijna afgelopen jaar. Dit jaar was Guido Weijers de cabaretier in kwestie. Voor de achtste keer staat hij op de bühne met zijn kijk op de wereld van de afgelopen maanden.

Gezien het feit dat alle voorstellingen uitverkocht waren, was het een geluk dat ik toch een kaartje had kunnen bemachtigen. Over geluk gesproken, Guido geeft ook een masterclass over geluk. Terug naar de voorstelling. Het kwam wat moeizaam op gang. Er zaten goede grappen in, maar niet goed genoeg om te kunnen brullen van het lachen. Toch was het vermakelijk genoeg om van te genieten. Naast grappen vertelde Guido ook interessante weetjes. Met een leuke sketch werd het publiek de pauze ingestuurd.

Na de pauze kwam de vaart er meer in. De grens werd ook vaker opgezocht. Dit was ook te merken aan de reactie van het publiek. En tegelijkertijd was het ook vermakelijker dan de eerste helft. De Guido Weijers die we allen kenden kwam nu echt aan bod. Dat improvisatie voor Guido geen onbekend terrein is bleek wel tijdens de voorstelling. Hij wist zich een grap niet meer te herinneren, dus maakte hij ter plekke maar een nieuwe grap. En deze was achteraf gezien nog beter dan de oude.

Een voorstelling van Guido Weijers staat garant voor een leuke en vermakelijke avond. Dat is ook deze keer weer gelukt. Na een ietwat valse start heeft de Brabantse cabaretier het goed opgepakt en ruimschoots goed gemaakt. Mocht je het gemist hebben, helaas. Want het was zeker de moeite waard!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen