Festival-hit Lijf naar Festival 39Graden

Foto: Tarona Leonora

Breakdancecollectief 155 (éénvijfvijf) komt met haar festivalhit Lijf naar Festival 39Graden. Lijf is een breakdanceconcert met livemuziek, voguing, video-art en aanstekelijke nineties-tunes. In de zomer van 2017 oogstte Lijf veel succes op Lowlands, de Parade en Julidans. Deze festivalsensatie is te zien op zaterdagavond 3 februari tijdens Festival 39Graden.

Grenzen vervagen

Plakkende vloeren. Zweterige lijven. Te harde muziek, waardoor je enkel kan communiceren met lichaamstaal. Lijf gaat over waarom we het leuk vinden om ’s nachts in een donkere club te staan. Performers en publiek lopen door elkaar heen, waardoor grenzen vervagen tussen clubnacht, popconcert en dansvoorstelling.

De interactieve voorstelling van 155 in samenwerking met Cookachoo en DOX is niet in een hokje te plaatsen. Breakdance versmelt met theater, live muziek en video-art. Dansers en muzikanten wisselen onderling van rol. De setting: een clubsfeer waar mag worden gedronken en gejuicht. Met hun energieke show bouwt 155 binnen no-time een feestje, maar wel een met inhoud. In de zomer ging de festivaltent op Lowlands, de Parade en Julidans al los. Nu komt deze hit naar de theaters. In december speelde LIJF nog voor een uitverkochte Rotterdamse Schouwburg en Melkweg.

Festival 39Graden biedt een podium aan jong creatief talent (15 tot 21 jaar). Ze krijgen de kans om hun eigen voorstelling te spelen voor een breed publiek. Naast het bieden van een podium zet het festival zich in voor de ontwikkeling van deze jonge talenten. Door middel van voorstellingsbezoek, coaching door professionals, workshops en speelbeurten ontwikkelen de jonge talenten zich verder. Festival 39Graden is een opstap naar een verdere carrière.

Theater, dans, muziek en film zijn de hoofdingrediënten van het jongerenfestival. Het programma van 2018 kent 25 deelnemers. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een professionele voorstelling. Op vrijdag sluit actrice en theatermaakster Sinem Kavus de avond af met een eigenzinnige solo. Op zondag is het de beurt aan het jonge circus-collectief  Familiar Faces. Het volledige programma is terug te vinden op onze website: www.39graden.nl.

 

In het kort:

Op 2, 3 en 4 februari nemen de jongeren van Festival 39Graden het roer over in Podium Bloos. Kersvers talent in de leeftijd 15 tot 21 jaar haalt het onderste uit de kan. Neem een kijkje in hun keuken en laat je verrassen of verbluffen. Op zaterdag 3 februari 21.00 uur presenteert het festival Lijf van 155 i.s.m. Coocachoo en DOX.

Kaarten en informatie: www.podiumbloos.nl of www.39graden.nl

 

Festival 39Graden is een initiatief van Podium Bloos en komt mede tot stand door ondersteuning van Provincie Noord-Brabant, Gemeente Breda, VSB fonds, Stichting Janivo en Stichting Podiumkunsten Breda.

 

Speeldata 155 – Lijf

19-12                Rotterdamse schouwburg         – UITVERKOCHT

21-12                Melkweg, Amsterdam                – UITVERKOCHT

22-12                Melkweg, Amsterdam                – UITVERKOCHT

30-12                Tivoli Vredenburg, Utrecht

12-01                Paard van Troje, Den Haag

26-01                Schouwburg Almere

31-01                Stadsschouwburg Utrecht

03-02                Festival 39Graden Breda

Het volledige overzicht van de speeldata is terug te vinden op: https://www.eenvijfvijf.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen