Bavelse Eline naar internationale miniaturenbeurs

Foto:

Eline Janse uit Bavel is creatief, nieuwsgierig en heeft een eindeloos geduld. Deze drie eigenschappen zorgen ervoor dat ze van alles wil uitproberen. Eline begon met kleding maken voor haar man, haar zonen en zichzelf. Ze stapte uiteindelijk, na allerlei hobby’s uitgeprobeerd te hebben, zo’n 22 jaar geleden de miniaturenwereld binnen met het maken van een kersthuis.

Zonder cursussen gevolgd te hebben, onder het motto: ‘gewoon doen’ is ze aan de gang gegaan. Nu is haar sterke kant het bouwen van meubeltjes voor het poppenhuis. Eline staat met haar meubeltjes op beurzen en dat is een groot succes. Haar meubeltjes vinden hun weg naar poppenhuizen in binnen- en buitenland. Hoe groot, of eigenlijk hoe klein, zijn de meubeltjes? De witte stoel op de foto heeft een zithoogte van maar 3 cm!

Eline maakt op 3 en 4 maart a.s. deel uit van een internationale beurs, de DHNShow, in de Eusebiuskerk in Arnhem. Hier zijn zo’n 120 topminiaturisten uit alle delen van de wereld vertegenwoordigd die hun veelal zelfgemaakte huizen, meubels en miniaturen verkopen.

Tijdens de DHNShow, wordt het zogenaamde ‘Rembrandt Huys’ gepresenteerd. Inspiratiebron voor dit poppenhuis is het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Het huis is gebouwd in 1:12 (150 cm hoog, 92 cm breed en 42 cm diep) en heeft in totaal acht vertrekken, een ombouw met het dak van het ‘echte’ huis. In het souterrain bevinden zich de ‘Etscamer’ en de keuken (zie foto hieronder).

Daarboven, op de begane grond, zijn het ‘Voorhuys’ en de ‘Sijdelcaemer’. De ‘Schildercamer’ en het ‘Kunstcabinet’ bevinden zich daarboven. Op de derde verdieping bevinden zich de ‘Caemer’ van Titus en de ‘Schildercaemer’ van de leerlingen. Elk vertrek is met grote precisie en vakmanschap ingericht. Heel veel typisch Nederlandse meubels en accessoires en de typisch Nederlandse ramen en deuren zijn speciaal voor dit project gemaakt.

Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis: ‘Het is bijzonder dat mensen zoveel tijd, energie en liefde in het maken van dit miniatuur Rembrandt Huys hebben gestoken. Wij zijn heel blij dat we de bezoeker direct bij binnenkomst een inkijkje in het hele huis kunnen geven en zijn dankbaar voor deze genereuze schenking.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden