Voorstelling “Niemand wacht op je”

Foto: Matzer

Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.’ naar Theodore Roosevelt.

Deze quote dient als vertrekpunt voor de nieuwe voorstelling Niemand wacht op je van MATZER Theaterproducties. De voorstelling zal op maandag 29 en dinsdag 30 januari in het Oude Stadshuis in Breda vanaf 20.30 te zien zijn. Kaarten zijn te koop via het Chasse Theater.

Een nieuwe tekst van Lot Vekemans, Nederlands meeste gespeelde toneelauteur. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 speelt deze voorstelling in raadszalen en gemeentehuizen door het hele land. Met deze theatrale beleving op locatie wil MATZER inspireren om na te denken over ieders rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen. Op 26 januari is de voorsteliling in première gegaan in haar standplaats Den Bosch.

Enkele reacties van bezoekers

  • ‘Een gigantisch aantal treffende oneliners, die zeer doelgericht van toepassing zijn op de politieke realiteit.’
  • ‘Soms heel intiem, soms confronterend en geregeld ook hilarisch.’
  • ‘Een voorstelling die erg goed blijft hangen. Heel erg goed. Dus iedereen: Ga kijken!’

‘Niemand wacht op je‘

In Niemand wacht op je kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt. We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over één ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?

Als betrokken burger, vertwijfeld kiezer en theatermaker ging regisseur Madeleine Matzer samen met auteur Lot Vekemans en José Kuijpers, op zoek naar antwoorden op deze vragen en zette het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in deze actuele voorstelling.

Niemand wacht op je
Als je zelf de ring niet instapt
Dan zal iemand anders je plek innemen
En sta je zelf aan de zijlijn te roepen wat er beter moet

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden