Theater in het politieke hart van Breda

Foto: Emanuela van Steen

‘Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.’ naar Theodore Roosevelt.

Hoe zet je jouw mening om in daden? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen in de voorstelling ‘Niemand wacht op je’ op maandag 29 en dinsdag 30 januari in het Oude Stadshuis op de Grote Markt in Breda. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt. “Als jezelf de ring niet instapt ,dan zal iemand anders je plek innemen en sta je zelf aan de zijlijn te roepen wat er beter moet”.

“Een paar weken geleden kwam ik een boekje tegen met de titel Niemand wacht op je. Toen ik die titel las, wist ik niet of dat nu troostend was of beangstigend, of het bemoedigend was bedoeld of bestraffend.”

Na de voorstelling is er een nagesprek waarin het publiek in gesprek gaat met de makers en elkaar over de onderwerpen van de voorstellingen en of men dit in het dagelijks leven herkent. Wat kunnen wij zelf doen om onderdeel te worden van een betere wereld, nemen we als boodschap mee naar huis. Door de setting wordt je als toeschouwer onderdeel van de voorstelling en de makers hopen dat de voorstelling voorgezet wordt in de samenleving. Bekijk de teaser hieronder.

Meer over de voorstelling

Spel: José Kuijpers
Tekst: Lot Vekemans
Regie: Madeleine Matzer
Muziek: Helge Slikker

Tickets via de website van het Chasse Theater

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden