Exclusief: Deense gezelschap Hotel Pro Forma in Chassé Breda

Met zijn Internationale Selectie programmeert het Chassé Theater elk seizoen bijzondere internationale voorstellingen die anders niet in Nederland te zien zouden zijn. Op woensdag 21 maart is de multidisciplinaire voorstelling NeoArctic door het Deense gezelschap Hotel Pro Forma exclusief voor Nederland, eenmalig te zien in Breda. Indrukwekkend, verbluffend, imposant, kortom: een absolute topvoorstelling.

Het Deense Hotel Pro Forma blijft telkens opnieuw verbazen met multidisciplinaire voorstellingen waarbij muziek, multimedia, wetenschap en architectuur keer op keer perfect samenvallen tot visuele en muzikale totaalspektakels. Voor NeoArctic zet Hotel Pro Forma zijn prijswinnende samenwerking met het Letse Radio Koor voort. Vergezeld door een uniek licht- en geluidlandschap en met behulp van experimentele technologiën bieden zij een nieuwe context bij klimaatverandering, urbanisatie en digitalisering.

‘Poëtisch en verontrustend’

Op tekst van de IJslandse schrijver Sjón (ook tekstschrijver van Björk) en met muziek van de Britse producer Andy Stott en de Letse componist Krists Auznieks is NeoArctic een poëtische én verontrustende muzikale performance over het Antropoceen, het nieuwe tijdperk bepaald door de menselijke verstoring van het ecosysteem.

De mens is een natuurlijke kracht geworden die verantwoordelijk is voor snelle en gewelddadige veranderingen aan de planeet. Klimaatverandering, erosie, verstedelijking, digitalisering en het uitsterven van biologische soorten wijzen allemaal op het aanbreken van een nieuw tijdperk. Een cruiseschip met ecotoeristen is vertrokken, beladen met apparatuur om deze veranderingen, maar ook de wonderen van de natuur in kaart te brengen. Velen zullen nog volgen, want het einde der tijden is in zicht.

12 songs. 12 soundscapes. 12 landscapes. 1 planet.

Twaalf zangers op het podium. Woorden worden gezongen, gefluisterd en geroepen als repetitieve soundscapes. Ritmische muziek fuseert met experimentele elektronica. Melodieën verschijnen en verdwijnen. Het podium als een doek voor licht, kleur en projectie. Een landschap in constante verandering.

Hotel Pro Forma is een internationaal opererend laboratorium voor visueel muziektheater en installaties, dat sinds 1985 meer dan 50 producties heeft gemaakt in meer dan 30 verschillende landen. Het werk van Hotel Pro Forma wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit doordat voor elke productie nauw wordt samengewerkt met steeds wisselende professionals uit verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, architectuur, muziek, literatuur, wetenschap en digitale media.

Reserveren

NeoArctic (Nederlandse première) – Hotel Pro Forma (Denemarken) – wo 21 mrt – 20.30 uur (19.45 gratis inleiding). Kaaten zijn verkrijgbaar vanaf € 16
via www.chasse.nl telefonisch op 076 530 31 32 of aan de kassa bij Chassé Breda, Claudius Prinsenlaan 8.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen