Nieuw boek: De verkeerde vriend

Foto: Gert Jan van den Bemd

Vanaf 15 februari is de debuutroman van Bredanaar Gert-Jan van den Bemd (54) overal te koop. Een ‘vakantiethriller’ die zich afspeelt op een camping, vol humor en spanning!

Over Gert-Jan

Schrijven zit al van jongs af aan in zijn bloed. Als kleine jongen schreef hij al voor de schoolkrant en scoorden zijn opstellen goed bij de leraren. Toch is Gert-Jan dertig jaar geleden begonnen bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar hij laboratoriumonderzoek deed naar verschillende soorten kanker.
In 2007 voltooide hij zijn studie aan Kunstacademie St. Joost in Breda en kreeg hij de kans om een boek te maken over “40 jaar medische faculteit” van het Erasmus MC. Sindsdien werkt hij daar op de communicatieafdeling als wetenschappelijk journalist.
Als puber droomde hij er al van om een boek uit te brengen. Inmiddels heeft hij vele korte, fictieve verhalen geschreven. Deze zijn terug te vinden in meer dan 100 verhalenbundels. Gert-Jan heeft ook veel deelgenomen aan schrijfwedstrijden, en zeker niet zonder succes. Zo won hij ‘Heel Nederland Schrijft’, ‘Tirade’ en de ‘Aspe Award 2016’. Uitgeverij Manteau uit Antwerpen kreeg hem in het vizier en was enthousiast over zijn manuscript van ’De verkeerde vriend’.

Debuutroman

‘De verkeerde vriend’ wordt door Gert-Jan omschreven als een literaire roman met thrillerelementen. Het is een overzichtelijk boek dat eenvoudig te lezen is. De insteek was om een verhaal te schrijven dat een normaal mens ook mee zou kunnen maken. Het idee voor dit boek ontstond ruim vijf jaar geleden, toen hij met zijn vrouw op vakantie was op een camping. Bij deze camping lag een discotheek die een grote rol speelt in dit boek.

Waar gaat het boek over?

Hoofdpersoon Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor: hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed, totdat zijn dochter zo nodig naar een discotheek… nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat: vroeger kwam hij er namelijk ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien….
Werner kruipt in je hoofd, als we Gert-Jan mogen geloven!

Promotie

Gert-Jan trekt binnenkort het land in om zijn boek te promoten. Op 17 maart is er een officiële presentatie in Breda bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54. Vanaf 17.30 uur is iedereen welkom om een gesigneerd exemplaar te kopen.

De verkeerde vriend
ISBN 9789022334966
320 pagina’s
€ 19,99 euro

Vanaf 15 februari te koop in Nederland en België bij de boekhandel of online.
Tevens is er een audioboek beschikbaar via Storytel.

In de toekomst kunnen we nog meer werk van Gert-Jan verwachten als schrijver!
Daarnaast is hij ook fotograaf en kunstenaar. Hij heeft een atelier bij Electron Breda
Website Gert-Jan: Grand Foulard

Gert Jan van den Bemd
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen