Word jij donateur van Breda Barst?

Foto: Kin Cheong Lau

Afgelopen september viel Breda Barst bijna ‘letterlijk’ in het water. Door de vele regen voor de start stond het hele Valkenbergpark blank en moest er met man en macht gewerkt worden om het water weg te krijgen. Ook tijdens het festival was het slecht weer, waardoor veel bezoekers wegbleven. En dus tegenvallende inkomsten.

Voor de volledig uit vrijwilligers bestaande organisatie was het voor de start van Breda Barst een enorme uitdaging om al het water in het Valkenbergpark op tijd weg te krijgen en het festival door te kunnen laten gaan. Mede door de toegeschoten hulp vanuit alle hoeken van Breda werd er een prachtige 22e editie van het gratis toegankelijke festival neergezet. Het beoogde aantal bezoekers bleef helaas, mede door de slechte weersvoorspellingen, weg. Ook het jaar daarvoor waren er al minder bezoekers naar het park afgereisd door slecht weer en kou.

Barst dringend op zoek naar donateurs

Al deze tegenslagen bij elkaar zorgen er nu voor dat Breda Barst dringend op zoek is naar donateurs. Doordat het festival gratis is, is Breda Barst volledig afhankelijk van sponsoren en inkomsten uit de horeca. Voor de komende editie, dit jaar op 15 en 16 september, ontbreekt het de organisatie momenteel aan voldoende startkapitaal. Daarom roepen zij het publiek op om geld te doneren en bedrijven om zich te melden indien ze geïnteresseerd zijn in een eenmalige of langdurige samenwerking.

Startkapitaal

Om te kunnen starten met het organiseren van Breda Barst 2018 is in totaal € 50.000 nodig. Dit bedrag is nodig om bijvoorbeeld bands en leveranciers aan te kunnen betalen. Uiteraard zijn er momenteel al gesprekken gaande met sponsoren en is er een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente Breda. Toch wil Breda Barst ook een beroep doen op haar bezoekers. Zij hebben afgelopen jaar opnieuw laten zien dat zij het festival een enorm warm hart toedragen en veel bezoekers gaven aan een donatie over te hebben, zodat het festival in zijn huidige vorm kan blijven bestaan.

Gratis toegang

Voor de organisatie van Breda Barst is de gratis toegankelijkheid van het festival één van de belangrijkste speerpunten. Breda Barst is voor iedereen, ook voor mensen die normaal gesproken dit soort festivals niet kunnen bezoeken. Het festival verwelkomt zo’n 15.000 bezoekers per dag. Onder hen zijn ook gezinnen en kinderen die via Breda Barst kennismaken met festivals en muziek. Deze rol wil Breda Barst graag blijven vervullen, ook de komende jaren.

Popfestival

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg in het derde weekend van september. De toegang is gratis. Dit jaar staat Breda Barst gepland op zaterdag 15 en zondag 16 september,

Doneren aan Breda Barst kan hier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden