Komende speelweek in Chassé Cinema

Foto: Chassé Cinema Breda

Met premières zoals Film stars don’t die in Liverpool, Lucky en Katie says goodbye belooft het een drukke week te worden bij Chassé Cinema. Ook het bekende opera Carmen passeert de revue. En de woensdagdocu wordt The End of fear vertoond. Naast Lucky komt  Harry Dean Stanton Special van filmspecialist Rinke van Hell voorbij.

Film stars don’t die in Liverpool
vanaf donderdag 8 maart
Trailer

Gloria Grahame, een actrice ooit geliefd door Hollywood, treedt tegenwoordig in kleine theaters. TIjdens haar tournee in Engeland ontmoet zij de jonge acteur Peter Turner. Samen beginnen ze een vurige affaire wat gaandeweg ontwikkeld in een diepe relatie. Hoewel Peter bijna 30 jaar jonger is dan Gloria, kan zij alleen bij hem troost vinden. En hun relatie, passie en levenslust wordt zwaar op de proef gesteld als het blijkt dat Gloria ernstig ziek is. Gebaseerd op de gelijknamige memoires van Peter Turner.
Regisseur : Paul McGuigan / romantische drama / met : Annette Bening, Jamie Bell, Vanessa Redgrave, Julie Walters / Verenigd Koninkrijk 02017, 106 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld.

Lucky
vanaf donderdag 8 maart
Trailer

Lucky, gespeeld door Harry Dean Stanton is een tegendraadse, kettingrokende, oude en toch levendige individue. Elke dag loopt hij in zijn spijkerbroek en cowboylaarzen zijn ronde door de woestijn van Arizona. In diner en café brengt hij de dag door keuvelend met de excentrieke dorpelingen en passanten. Waar Lucky nog mee worstelt is de acceptatie dat ook aan zijn leven ooit ophoudt. Lucky  is een charmante finale van de indrukwekkende carrière van Harry Dean Stanton. Naast Paris Texas heeft hij bijna 200 Hollywood films op zijn naam staan .
Regisseur : John Caroll Lynch / komedie, drama / met ; Harry Dean Stanton, David Lynch, Ed Begley Jr./ Verenigde Staten 2017, 88 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Katie says goodbye
vanaf donderdag 8 maart
Trailer

Katie woont samen met haar werkloze moeder en werkt als serveerster in een gehucht in Arizona. Maar haar droom is verhuizen naar San Fransisco om als schoonheidsspecialist een nieuwe bestaan op te bouwen. Om deze droom sneller te laten uitkomen klust ze bij als prostituee. Hoewel Katie veel tegenslagen heeft gekend blijft ze optimistisch en haar goede karakter heeft nog geen deuk opgelopen. Dit wordt danig op de proef gesteld als zij verliefd wordt op Bruno, een automonteur. Een reeks gebeurtenissen volgen snel op en het stelt haar geloof in de goede van de mens zwaar op de proef.
Regisseur : Wayne Roberts / drama / met : Olivio Cooke, Jim Belushi, Mary Steenburgen / Verenigde Staten 2015, 88 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Harry Dean Stanton Special
maandag 12 maart
Trailer

Deze avond staat in teken van Harry Dean Stanton. Naast Lucky wordt ook Harry Dean Stanton partly fiction vertoond, een documentaire over de acteur zelf. RInke van Hell geeft ook een lezing over de imposante oeuvre en zijn rol in Lucky. De film werd ook bekroond met de prijs voor de beste film op het Filmfestival van Locarno in 2017. Destijds was Hell lid van de Oecumenische Filmjury op de festival.

The Wound / gayfilm
dinsdag 13 maart
Trailer

Xolani behoort tot de Xhosa stam in Zuid Afrika. Ieder jaar neemt hij vrij van zijn werk om te helpen bij de “Ukwaluka”. Dit is een stamritueel waarbij jongens ingewijd worden tot man. Xolani gaat met aantal andere mannen op weg naar een verlaten berggebied voor dit ritueel. Ieder van hen is mentor over een jongen en Xolani heeft de zorg over Kwanda. In tegenstelling tot de anderen komt Kwanda uit een welgestelde familie uit Johannesburg. De plattelandsjongens vinden hem hierdoor maar eigenwijs. Tijdens de inwijding komt Kwanda achter de echte reden van Xolani om deel te nemen aan het ritueel. Zijn mentor blijkt verliefd te zijn op Vija, een van de andere mentoren. Wat zal deze ontdekking voor gevolgen hebben voor beiden?
Regisseur : John Trengove / drama / met : Nakhane Touré, Bongile Mantsai, Niza Jay / Zuid Afrika 2017, 88 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld.

The end of fear / woensdagdocu
woensdag 14 maart
Trailer

Zelden heeft een kunstwerk zoveel vragen en emoties uitgelokt. Barbara Visser duikt in The end of fear in de krankzinnige geschiedenis van het schilderij  Who’s is afraid of Red, Yellow and Blue III  van Barnett Newman. Vanuit de ogen van de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur wordt de levensloop verteld. Met ondere andere de zware aanslag op het werk, gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. Na ruim 30 jaar stelt Barbara Visser opnieuw de vraag : wat is kunst?
Regisseur : Barbara Visser / documentaire / Nederland 2017, 70 min / Nederlands 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen