Hommage aan componist Leonard Bernstein

Foto: Chassé Theater Breda

Met het weer van afgelopen dagen is binnenzitten het beste optie. En laat binnenzitten mogelijk zijn bij Chassé Cinema. Genietend van Centaur, van regisseur Aktan Arym Kubat. Deze film werd door MOOOV filmfestival uitgeroepen tot de beste film.

Of kijk De Matthäus Passion, geregisseerd door Reinbert de Leeuw.

Centaur
vanaf donderdag 22 maart
Trailer

Zeven jaar geleden leerde de wereld de regisseur Aktan Arym Kubat uit Kirgizië met de film The light thief. Nu is hij terug met Centaur. De film vertelt over een man, heel normaal en niets bijzonders. Hij woont in een dorp samen met zijn vrouw en zoon. Wat hem zo bijzonder maakt is dat hij overal paarden steelt. Want paarden moeten vrij leven, niet in een stal opgesloten worden. Omdat paarden steeds duurder worden en niet meer voor iedereen beschikbaar worden. Net zoals de vorige film van Kubat, waar de electriciën stroom aftapt van rijken voor armen. Zo is ook hier de hoofdrolspeler ook een soort Robin Hood, met sociale rechtvaardigheid als drijfveer. Zal de rest van het dorp zijn visie delen?
Regisseur : Aktan Arym Kubat / drama,  wereldcinema / met : Aktan Arym Kubat, Zarema Asanalieva, Taalaikan Abazova, Bolot Tentimyshov / Kirgizië 2017, 89 min. / Kirgizisch gesproken/ Nederlands ondertiteld.

The Wound / gayfilm
zaterdag 24 maart 16:30
Trailer

Xolani behoort tot de Xhosa stam in Zuid Afrika. Ieder jaar neemt hij vrij van zijn werk om te helpen bij de “Ukwaluka”. Dit is een stamritueel waarbij jongens ingewijd worden tot man. Xolani gaat met aantal andere mannen op weg naar een verlaten berggebied voor dit ritueel. Ieder van hen is mentor over een jongen en Xolani heeft de zorg over Kwanda. In tegenstelling tot de anderen komt Kwanda uit een welgestelde familie uit Johannesburg. De plattelandsjongens vinden hem hierdoor maar eigenwijs. Tijdens de inwijding komt Kwanda achter de echte reden van Xolani om deel te nemen aan het ritueel. Zijn mentor blijkt verliefd te zijn op Vija, een van de andere mentoren. Wat zal deze ontdekking voor gevolgen hebben voor beiden?
Regisseur : John Trengove / drama / met : Nakhane Touré, Bongile Mantsai, Niza Jay / Zuid Afrika 2017, 88 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld.

De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw
zondag 25 maart 10:45

In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw (Kristallen Film) van Cherry Duyns, is nu de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te zien. De aangrijpende uitvoering vindt plaats in De Nieuwe Kerk en wordt gedirigeerd door Reinbert de Leeuw, geregisseerd door Cherry Duyns. Met solisten Joanne Lunn (sopraan),Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor.
Concertmeester: Judith Steenbrink. regie: Cherry Duyns / Nederland 2017, 175 min.

Bernstein Celebration/  ballet live
dinsdag 27 maart 20:15

Leonard Bernstein, een van de eerste klassieke componisten die zowel vriend als vijand liet genieten van zijn meesterwerken. Met een zeer eclectische werkwijze.Hij liet zich inspireren door traditionele Joods muziek en Broadway musicals. Ook jazz en hedendaagse muziek kon zijn weg vinden naar Bernstein. Hierdoor werd zijn stukken mogelijk om op te dansen. Samen met Jerome Robbins maakte onder meer Fancy Free en West Side Story. Om het honderdste geboortedag van Bernstein te vieren heeft The Royal Ballet zijn choreografen bijeen gebracht om zijn muziek in de schijnwerpers te zetten.
Choreografie: Wayne McGregor, Liam Scarlett, Christopher Weeldon/ muziek: Leonard Bernstein.

De onmogelijke keuze / woensdagdocu
woensdag 28 maart, 19:20

Daniël is geadopteerd, maar is benieuwd naar zijn biologische familie. Samen met zijn adoptieouders gaat hij naar Brazilië, zijn geboorteland. Daar maakt hij kennis met zijn biologische broer Danilo, wonend bij hun oma. Vanaf de eerste dag zijn de broers onafscheidelijk en willen samen opgroeien. Maar helaas voldoen de broers niet aan de Nederlandse voorwaarden voor gezinshereniging en adoptie. Toch starten Daniëls adoptieouders toch een adoptieprocedure voor Danilo, zodat ze toch samen kunnen zijn. Danilo moet nu een keuze maken. Gaat hij met Daniël mee naar voor hem onbekende bestemming, waar alles anders is? Of blijft hij bij zijn oma, die het liefst ziet dat Danilo bij haar blijft. Voor de weinig geschoolde puber een onmogelijke keuze.
Regisseur : Sanâa Swart / documentaire / Nederland 2017, 84 min. / Nederlands, Portugees gesproken / Nederlands ondertiteld

Na de vertoning zal Sanâa Swart aanwezig zijn om de vragen over haar film beantwoorden en het publiek een kijkje achter de schermen te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen