Breda Belicht: Lunchroom ’t Stief Kwartieke

Foto: Tripadvisor

Jurgen de Ruijter heeft zes jaar geleden het stokje overgenomen van zijn ouders, Rien en Marie-José. Zij zijn ooit in de Karrestraat begonnen met Délifrance en konden meer dan 20 jaar geleden ’t Stief Kwartierke overnemen.

Dit was toen de eerste lunchroom in Breda. Nog steeds zijn zij een paar dagen per week aanwezig in de zaak in de Halstraat, met name ter ondersteuning van diners en externe opdrachten. Het monumentale pand dateert van rond 1890 en in het verleden hebben hier nog een apotheek, een kleermaker en zelfs de gemeente ingezeten.

Jurgen de Ruijter

Van architect tot kok

Jurgen staat al vanaf zijn 14 jaar in de keuken, begon met een bijbaantje in de zaak van zijn ouders, en bij de getalenteerde Franse chef-kok Hugues Marechal en heeft zich zo opgewerkt tot kok. Van oorsprong is Jurgen architect, hij heeft hier voor gestudeerd en is in dit beroep bijna 4 jaar werkzaam geweest. Maar de horeca zit echt in zijn bloed, en zo nam hij zes jaar geleden afscheid van het architecten bestaan. Zijn ouders wilden de zaak verkopen, en Jurgen besloot dus om er zelf in te stappen en heeft hier geen seconde spijt van gehad.

Herman den Blijker heeft hier ook een belangrijke rol in gespeeld. Wie kent het programma “Hermans Kookeiland” nog? Jurgen heeft hier destijds aan deelgenomen met vier andere koppels in Nieuw-Zeeland. Dit avontuur heeft slechts twee weken geduurd, maar hij heeft wel laten zien tot wat hij in staat is als chef-kok. Herman en twee sterren meesterkok Francois Geurds hebben Jurgen de fijne kneepjes van het vak bijgebracht en hij heeft veel van hen kunnen leren.

Heerlijke broodjes bij ’t Stief Kwartierke

Specialiteit Water en Vuur

’t Stief Kwartierke staat voor gastvrijheid, kwaliteit en gaat mee met de tijd. Er is plaats voor 50-60 couverts in een knusse omgeving.  Je kunt hier terecht voor overheerlijke macarons, broodjes of een high-tea proeverij. De specialiteit van het huis is “water en vuur”: een Italiaanse bol, met één deel Noorse zalm en het andere deel carpaccio, huisgemaakte truffeldressing, sla en een garnering van bijvoorbeeld paprika kroepoek.
In 2012, toen Jurgen net begon in ’t Stief Kwartierke, heeft hij de wedstrijd “Het lekkerste broodje van Nederland” gewonnen met zijn broodje Say Cheese. Dit bewijst wel dat hij hier op zijn plek zit.

Zo kan een Private Dining event eruit zien

Private Dining

Naast de lunchroom verzorgt ‘t Stief Kwartierke nog meer activiteiten, zoals Private Dining, Catering en andere opdrachten, zoals een bruiloft in de korenmolen in Princenhage. Private Dining kan op locatie of Jurgen komt bij je thuis. Je krijgt hier dan alles erop en eraan! Een haute cuisine 7-gangen menu voor 15-20 personen met o.a. kingcrab, kreeft en prachtige wijnen. Je wordt echt in de watten gelegd.
‘t Stief Kwartierke is verder vaste cateraar van Pathé Breda en verzorgen hiervoor de Ladies Nights en andere events. Zelfs met carnaval weten ze de BCV te voorzien van 500 broodjes, voor alle vrijwilligers van de optocht en de verschillende commissies. Ze cateren op dit moment tot 750 personen!

Gastvrouw Ketly maakt het team compleet en nodigt je van harte uit om eens binnen te stappen bij ’t Stief Kwartierke. Open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Donderdags zelfs tot 20.00 uur.

Voor reserveringen, Private Dining of Catering mogelijkheden kunt je contact opnemen via [email protected] of bel 076 – 522 8493.

Op social media is ’t Stief Kwartierke ook actief! Check hun Facebook en Instagram

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen