Breda Jazz Festival 2018: het evenement van de vrijwilliger!

Foto: Edwin van den Heijkant

Het zijn een aantal Bredase jazzmuzikanten geweest die in 1971 het festival gestart zijn. Met de inzet van vele vrijwilligers heeft het festival zich ontwikkeld tot een echte publiekstrekker. Ook dit jaar is Hemelvaartsdag de openingsdag van het festival met in totaal 10 buitenpodia en 6 binnen locaties.

Om het festival mogelijk te maken en jaarlijks ruim 200.000 bezoekers 4 dagen in het centrum van Breda muzikaal te vermaken is een grote organisatie nodig. Deze bestaat nagenoeg uit alleen vrijwilligers. Dat varieert van het bestuur tot gastvrouw, van stagemanager tot logistiek medewerker. Gedurende het festival zijn tientallen vrijwilligers in de weer om sponsors te begeleiden, artiesten te vervoeren naar het juiste podium en ze daar te assisteren met de laatste voorbereidingen voor hun concert. Dit gaat vaak buiten de aandacht van de bezoeker om. Belangrijk want die komt genieten van de muziek, een drankje en de fantastische sfeer die er gedurende het Hemelvaartsweekend hangt in Breda.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het rondkrijgen van het uitgebreide muziekprogramma. Met nog een kleine 6 weken te gaan valt er nog een hoop te doen. Zo moet de planning van de stagemanagers worden gemaakt en staan er nog een aantal klusavonden gepland. De podia moeten er immers ook weer fraai staan. Veel werk, met wat bloed zweet en tranen, maar de festivalorganisatie krijgt het met z’n allen ieder jaar weer voor elkaar. De beloning wacht voor iedereen die het Breda Jazz Festival een warm hart toedraagt op Hemelvaartsdag 10 mei als burgemeester Depla het startschot geeft. Hopelijk is de lentezon het festival in 2018 net als de voorgaande jaren goed gezind.

De organisatie van het Breda Jazz Festival kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Lijkt het je leuk om deel uit te maken van deze geweldige groep Bredase vrijwilligers die een fantastisch festival mogelijk maakt?  Stuur dan een berichtje naar [email protected].

Namens de organisatie van het Breda Jazz Festival wensen we je veel plezier en hou de website de komende weken in de gaten voor het programma: www.bredajazzfestival.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden