Breda Belicht: Wijnhuis Oktober

Foto: Wijnhuis Oktober

De bekende wijnwinkel is sinds 1988 gevestigd aan de Wilhelminastraat 52, waar ze nog altijd een groot assortiment wijnen uit alle delen van de wereld aanbieden.

Hans Vos en zijn vrouw Sylvia staan sinds 2001 aan het roer in Wijnhuis Oktober. Samen met Lennert Deliën vormen zij het team van Wijnhuis Oktober, dat de klant alles kan vertellen over wijn, port of champagne.

Hans en Sylvia Vos

Wijnfamilie

Hans komt uit een echte wijnkopersfamilie, vier van zijn zes broers en zussen werken nu nog in verschillende functies in de wijn.  Als derde generatie voert de passie voor wijn nog steeds de boventoon.
De overgrootvader van Hans nam rond 1900 B.A. van de Ven & Co over aan de Wijnhaven in Delft. Dit was een wijnkooperij, distilleerderij en limonadefabriek. Hier werd de wijn in houten vaten gerijpt en zelf gebotteld. In 1991 kwam hier na 130 jaar een einde aan en is Hans zelf verder gegaan in de wijn.

v.l.n.r..: de broers Tim, Marc en Hans in het familiebedrijf (1976)

Wijnhuis Oktober

In 2001 heeft Hans Wijnhuis Oktober overgenomen en geeft sindsdien iedereen die binnenkomt advies over een goede fles wijn. Het assortiment bestaat uit wel 1100 verschillende wijnen. Deze zijn allemaal geproefd, voordat ze op de plank komen te staan. Wijn uit Frankrijk, Spanje en Italië zijn goed vertegenwoordigd.
Verder werken ze al jaren lang samen met een 300 kleine, individuele wijnboeren over de hele wereld. In de helft van de gevallen zijn ze hier ook daadwerkelijk langs geweest. Zo kunnen ze het verhaal waar de wijn vandaan komt, weer goed overbrengen aan de klant.

Advies op maat

Passend advies geven en meedenken met de klant, is de onderscheidende factor van Wijnhuis Oktober. Het gaat dan voornamelijk om welke smaak je zoekt, de spijs/wijncombinatie incl. de ingrediënten of de wijze hoe iemand het recept bereidt. Op basis hiervan kunnen ze je dan een bijpassende wijn adviseren. Wijnhuis Oktober is vooral bekend bij de consument, maar doet bijvoorbeeld ook zaken met grote instellingen als het Amphia ziekenhuis, Hogeschool Avans en de plaatselijke horeca.
Hoe weten ze nu welke wijn bij welke situatie past? Door veel te proeven! Er worden maandelijks honderd flessen wijn geproefd en beoordeeld door het team. Kwaliteit staat hierbij voorop en zo blijven ze goed op de hoogte van alle wijnen.

Lennert Deliën

Open Proeverij

Aanstaande zaterdag 7 en zondag 8 april houdt Wijnhuis Oktober weer haar Open Voorjaarsproeverij, waar een selectie van 80-100 wijnen op je staan te wachten op de proeftafel. Van 13.00 uur tot 18.00 uur ben je van harte welkom. De entree bedraagt € 7,50 (bij besteding van € 35,- of meer, krijg je de entree terug).
Aanmelden kan via deze link.

Wijnhuis Oktober draagt de oude sfeer uit van een authentiek wijnhuis en passie voor wijn. Advies nodig of wil je deelnemen aan een cursus of proeverij op maat of zelfs thuis? Ga dan langs of neem contact op via: [email protected]  of
bel 076 – 521 8125.

Check hun website voor meer informatie of volg ze op Facebook of Instagram!

Santé!

Openingstijden
Dinsdag 09.00 – 18.00 uur
Woensdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 20.00 uur
Vrijdag 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden