Hop On Hop Off speciaalbier en foodtruck festival smaakt naar meer

Dit festival is anders dan andere. De meeste foodtruck festivals zijn gericht op eten. Met hier en daar een bar voor een biertje of misschien zelfs een wijntje. De organisatie van Hop On Hop Off vond dat het bier of eigenlijk speciaalbier meer in de spotlight mocht staan. Vandaar dat het ook een speciaalbier en foodtruck festival is. Een mond vol, maar het dekt wel de lading.

Waar normaal sporters in strakke pakken super snelle tijden wegzetten op schaatsen, schuifelen nu bezoekers op normale schoenen op de baan. Een recordtijd kun je wel vergeten. Maar daar komt vandaag niemand voor. Langs de schaatsbaan op de Terheijdenseweg staan talloze brouwers en foodtrucks om iedereen te laten genieten. Het is niet ondenkbaar dat je op een gegeven moment niet meer weet, waar je dat ene biertje gehaald hebt of waar die ene brouwerij staat. Daarom is de looproute ingedeeld in haltes. Elke halte heeft zowel een aantal brouwers als foodtrucks staan. Overzichtelijk en makkelijk af te spreken als je iemand kwijt bent.

De entree is gratis. Wat wel aan te raden is, is om een startpakket aan te schaffen. Deze bestaat uit een proefglas, drie munten en een programmaboekje met alle informatie over de brouwers en het eten. Bier en eten worden met munten betaald, welke je bij de ingang of halverwege de route kan kopen.

Brouwerijen

Er is genoeg te kiezen voor de bierliefhebbers. Merken zoals Hertog Jan en Westmalle zijn bekend bij iedereen. Maar ook kleinere lokale brouwers zijn aanwezig om hun harde werk tentoon te stellen en vooral te proeven. Zoals Vandestreek bier uit Utrecht, of De Eeuwige Jeugd uit Amsterdam. In dit rijtje mag natuurlijk Frontaal uit Breda en De Lastige Broertjes uit Oosterhout niet in dit rijtje ontbreken.

Keuze

Voor de organisatie is dit de eerste keer dat zij zoiets opzetten. ‘Wij wilden een zo groot mogelijk aanbod creëren zowel voor het bier als voor het eten. Iedereen was vrij om in te schrijven. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Waar wij wel naar keken was de diversiteit. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om vier foodtrucks die hamburgers aanbieden. Er is een klein puntje, en die gaan we zeker meenemen naar de volgende editie.’, aldus Maayke van de Weerd van de organisatie.

Impressie

In de eerste instantie vreesde ik voor een foodtruckfestival die je al vaker ziet; veel foodtrucks, weinig variatie en geen uitblinkers. Maar die vrees is ongegrond. Ruim aanbod van foodtrucks en zeker divers. Het aanbod voor bieren was gewoonweg te groot om alles te kunnen proberen. Meer hierover in de foodblog later.

Speciaal voor Danny!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden