Efteling Express Breda krijgt vervolg

Foto: Bianca Dijck | Flits en Klik

Na een succesvolle pilot in de kerstvakantie, rijdt vanaf komend weekend er ieder weekend en in de Nederlandse en Belgische schoolvakanties een bus vanuit Breda zonder tussenstops naar de Efteling.

De Efteling Express Breda vertrekt verschillende keren per ochtend naar het attractiepark en rijdt in de middag en avond meerdere keren terug naar Breda. De Efteling Express is een gezamenlijk initiatief van Arriva, de Efteling en gemeente Breda.

In de Efteling Express Breda kunnen reizigers gebruikmaken van de OV-chipkaart, of ze kunnen een ritkaart (€ 3,98) of dalurendagkaart (€ 6,22) bij de chauffeur kopen. Dit kan alleen worden betaald met pin. Daarnaast kunnen reizigers gebruikmaken van een combiticket voor busvervoer inclusief entree tot de Efteling voor slechts € 38,- (in de maanden juli en augustus € 40,-). Meer informatie over de Efteling Express Breda en de combitickets en vervoersbewijzen is vanaf heden te verkrijgen op de site van Arriva. .

Vertrektijden vanaf Breda

De Efteling Express Breda rijdt iedere zaterdag en zondag en in de schoolvakanties ook op doordeweekse dagen. De vertrektijden zijn afgestemd op de openingstijden van de Efteling, waarbij de laatste bus altijd 25 minuten na sluitingstijd van het park vertrekt. De exacte dienstregeling is te raadplegen op de Arriva website. Enkele ritten zijn ook opengesteld voor reizigers in tegengestelde richting. In de ochtend kunnen reizigers met twee ritten vanaf Kaatsheuvel naar Breda reizen en in de middag met twee ritten vanuit Breda naar de Efteling.

Intercitytrein

De Efteling Express Breda is voor iedereen toegankelijk, van Bredanaars tot toeristen die in Breda verblijven en OV-reizigers uit Nederland of België die via Breda reizen. De busreis is goed te combineren met o.a. de Intercitytrein die per 9 april elk uur een directe verbinding biedt tussen Amsterdam, Rotterdam, Breda, Antwerpen, Mechelen en Brussel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen