Torenbeklimmingen tijdens Breda Jazz Festival

Foto: Publiek domein

Tijdens Breda Jazz Festival organiseert Gilde De Baronie dagelijks twee beklimmingen van de toren van de Grote Kerk.

Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei, kun je elke dag tom 14.00 uur en 15.00 uur de toren op onder begeleiding van een van de stadsgidsen. Een mooie kans om het grootste en oudste Jazzfestival van Europa eens van boven te bekijken.

Nassauklok van dichtbij

De ruim 97 meter hoge toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is gebouwd tussen 1468 en 1509 in Brabants gotische stijl. Breda vierde in 2009 het 500-jarig bestaan van dit unieke beeldmerk van de stad. De toren is via een wenteltrap te beklimmen onder leiding van een stadsgids van het Gilde De Baronie, die uitleg geeft over de bezienswaardigheden in dit middeleeuwse bouwwerk, zoals de Nassauklok (± 3500 kg) en de voormalige torenwachterskamer. De omloop, op ± 60 meter hoogte, biedt een prachtig uitzicht over het historische stadshart van Breda en de verre omgeving.

Aanmelden

De torenbeklimming kost € 5,00 en duurt een uur. Aanmelden op de dag zelf bij de balie van de Grote Kerk (Kerkplein 2, Breda). Deelname is op eigen risico. Minimum leeftijd: 12 jaar.

Kijk voor meer informatie over de rondleidingen door Gilde De Baronie op www.gildebaronie.nl/stadsgidsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen