Spanjaardsgat Festival 2018: Let’s Mix it Up!

Foto: Spanjaardsgat Festival

Zoals vrijwel alle festivals blijft ook het Spanjaardsgat Festival zich stap-voor-stap vernieuwen. De organisatie heeft ambitieuze plannen en de komende jaren staan er diverse grote ontwikkelingen op stapel. Dit jaar zijn de eerste contouren van het Spanjaarsgat Festival nieuwe stijl al duidelijk zichtbaar en hoorbaar. De programmering is anders dan anders en verrassend veelzijdig. Van woensdag 16 tot en met zondag 26 mei geven onder het motto “Let’s Mix it Up!” ruim duizend muzikanten acte de presence.

Het Spanjaardsgat Festival 2018 wordt een spannende mix van muziekstijlen en genres, een unieke samenstelling van ensembles en orkesten, grote koren, verrassende solisten en onverwachte samenwerkingen.

 

Nieuwe festivalkoers

Het festival blijft een muzikaal event voor grote orkesten op een groot podium, maar vanaf 2019 gaat de organisatie diverse nieuwe plannen vormgeven. Uit onderzoek door Janne Rinck (WO student die hiervoor door de organisatie benaderd is) blijkt, dat de schitterende locatie van het festival buitengewoon in de smaak valt. Ook het feit dat het muzikale aanbod laagdrempelig en gratis toegankelijk is, wordt in hoge mate gewaardeerd. In aanvulling daarop heeft het bestuur de ambitie om het Spanjaarsgat Festival meer allure te geven en het artistieke niveau naar een hoger plan te tillen. Het doel voor 2019 is om (nog) grotere namen aan het festival te verbinden. Wel blijft het van belang ook de regionale orkesten volop ruimte te geven om op dit prachtige podium iets bijzonders te kunnen doen.

Opera-spektakel

Een greep uit het goedgevulde programma. De nieuwe, jonge arrangeur (van het Metropole Orkest) tekent voor het Spanjaardsgat Concert met als thema “Breda Remixed”. Er is dit jaar een opvallende uitvoering van de Carmina Burana: een co-productie van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, het Brabant Koor en jeugdkoor Souvenir voor. Deze √©√©nmalige combinatie brengt een anderhalf uur durend opera-spektakel.

Maestro Jules Onthult

Heel enthousiast is de organisatie over de komst van Maestro Jules. Na het succesvolle televisieprogramma ‘Meesterwerk in concert’ wordt dit muzikale feestje rond de mooiste klassieke werken live voortgezet op het ponton. Dirigent Jules van Hessen onthult met live ondersteuning van het Philips Symfonie Orkest de geheimen van Mahlers Eerste en gaat daarmee zorgen voor een geweldige eerste Pinksterdag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden