Nagenieten van Breda Jazz 2018

Foto: Hans Koppert

De 48e editie van het Breda Jazz Festival zit erop. En wat was het een feest! Tienduizenden bezoekers per dag hebben genoten van de jazzmuziek, het lekkere weer en de gezellige sfeer in de binnenstad van Breda.

Van 10 tot en met 13 mei konden de bezoekers van het Breda Jazz Festival genieten van maar liefst 180 concerten verdeeld over zeventien podia in de binnenstad. Muzikanten uit binnen- en buitenland, maar ook uit de regio, vermaakten jong en oud met blues, classic jazz, soul, swing, jump & jive, latin en streetparades.

Deze 48e editie van het Breda Jazz Festival is mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers, partners en sponsors. Maanden is er nauw samengewerkt aan het programma, de logistiek en de aankleding. Tijdens het festival is gezorgd voor een gezellige en veilige sfeer voor bewoners, bezoekers en natuurlijk de muzikanten. Het was een schitterende editie.

300 jaar New Orleans

Tijdens deze editie van het Breda Jazz Festival is uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag van New Orleans. De bakermat van de jazz bestaat dit jaar 300 jaar. Verschillende bands lieten de typische jazzstijlen horen die afkomstig zijn uit New Orleans. De meest opvallende band was Tuba Skinny. Zij zorgden voor een feestelijke mix van vaudeville, stringband style en New Orleans jazz.

Ode aan de drummer

Aan het affiche van deze editie van het Breda Jazz Festival was het duidelijk te zien: de drummers stonden dit jaar centraal. De rol van het slagwerk in de jazz heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld; drummers geven al lang niet meer alleen het ritme aan. Tijdens het festival maakten ze dat meer dan duidelijk met hun vele uitbundige drumsolo’s.

Kobe Jazz Street Award

Op de laatste festivaldag werd de Kobe Jazz Street Award uitgereikt aan de veelbelovende jazzmuzikant Thimo Niesterok. Naast de award is hij uitgenodigd om tijdens het komende Kobe Jazz Street Festival in Japan op te treden.

Nagenieten

Op de Facebookpagina van Breda Nieuws en het Breda Jazz Festival staan prachtige foto’s van de afgelopen festivaldagen. Blijf op de hoogte van het festival via  www.instagram.com/bredajazzfestival en www.facebook.com/bredajazzfestival.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden