Cultuurpodium in Het Gele Huis Princenhage

Foto: Het Gele Huis

Op zaterdag 19 mei is er weer een Cultuurpodium in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage. Het begint om 15.00 uur, maar Het Gele Huis is al open vanaf 10.00 uur. De entree is gratis.

Tijdens dit voorlaatste Cultuurpodium van het seizoen komen na de opening door Deborah Jacobs en Kees van Meel de romanschrijver/dichter Gert Vanlierberghe aan bod. En verder weer enkele dichters tijdens het Presentatiepodium.

Gert Vanlierberghe uit Berchem, Antwerpen is naast dichter en romanschrijver ook performer. Het kan er soms “knallen” tijdens zijn optredens. In onze fraaie locatie zal dat zeker niet onopgemerkt blijven bij het publiek. Ook is hij zanger bij verschillende bands. Omdat hij zelf een bekend poëziepodium in Antwerpen heeft, Ballonnenvrees, weet hij wat optreden betekent.
Naast Gert komt Jacqueline Legierse met haar gedichten, die op een heel intieme manier haar woorden gaat brengen. Ze heeft twee prachtige bundels op haar naam staan met gedichten die uitblinken in ongezegde, maar tegelijkertijd juist prachtig verwoorde belevingen. Haar persoonlijke poëzie is tegelijkertijd voor “iedereen”.

Het duo Keur Breljant heeft veel met Jacques Brel en vertolkt eigentijdse bewerkingen van diens chansons. Buiten het Brel-repertoire spelen ze Nederlandstalige liederen. De arrangementen zijn van gitarist Lorenzo Brandli. Zangeres Lidewij van den Bouwhuijsen zingt improviserend en speels.
Een nieuw ensemble is Het Veertiende Ambacht, opgericht door zanger Jaimy Vrolijk, die een neus heeft voor teksten en muziek die raken. Hij wordt daarbij begeleid door Paulien Ongering (piano) en Deborah Jacobs (gitaar/percussie). Laatstgenoemde zal wederom de pauzemuziek verzorgen.

De organisatie is in handen van Deborah Jacobs [email protected] en Kees van Meel [email protected] Wie ook wel eens wil optreden op het Cultuurpodium in Het Gele Huis, kan zich bij hen aanmelden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden