Jellephant & The Phantoms in De Speeltuin

Foto: Café de Speeltuin

OnderstroomBreda en Café de Speeltuin presenteren op zaterdag 2 juni Jellephant & The Phantoms + DJ set The (F)irm

Zaterdag 2 juni | Café de Speeltuin (Visserstraat 14, Breda) | Zaal open 21.00 uur, Aanvang 22.30 uur.
Toegang 5,-. Kaartjes alleen aan de zaal te koop.

Jellephant & The Phantoms (speelt vanaf 22.30u)

Jellephant & The Phantoms laat een in galm en ruis gedrenkte trein door je hoofd denderen Arnhemmer Jelle Haagsma is een muzikant die inspiratie haalt uit genres van neo-psychedelia tot surf en garage tot shoegaze.

Met Jellephant & the Phantoms laat hij de invloed van acts als Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre doorschijnen. De zeer productieve Jellephant bracht zes albums en vier EP’s uit via zijn eigen label Brighter Records, met als laatste wapenfeiten het rafelige, snelle en galmende ‘Kick The Swamp!’ (2016) en het broeierige en meer uitgesponnen ‘Spoon Dreams Nothing’ (2017). De scherpe fuzzgitaren en ogenschijnlijke lichtvoetigheid doen denken aan 60’s rammelbandjes, ondergedompeld in een shoegaze-moeras omgeven door rauwe, kleurrijke en psychedelische begroeiing.

Op het podium zet Jellephant met zijn vier Phantoms zijn duistere, gruizige maar evengoed verslavend aanstekelijke stijl om in een gevarieerde en pakkende set. DJ The (F)irm (draait vanaf 21.00u en na het optreden van Jellephant & The Phantoms) DJ set van The (F)irm na afloop. Donkere dansbare muziek, afgewisseld met alt-rock en electropop. Kortom een heerlijke afwisseling van de blues-psychedelica van even daarvoor.

OnderstroomBreda is een tijdje van de radar verdwenen. Gelukkig er is nieuw leven in geblazen. Nu in samenwerking met Cafë de Speeltuin wordt het uitgaansleven in Breda weer een ontdekkingsreis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden