Strijd om podiumplek Breda Barst

Breda Barst Kick-Off
Foto: Bastiaan Reiters

Rabble, Vier Bier op Luyken, Mylie & The Tunes, Frantic en Dishking strijden op 23 juni in de Mezz om een podiumplek op Breda Barst.

Ruim 2.600 mensen brachten afgelopen week hun stem uit via de Facebookpoll waarin tien bands geselecteerde waren voor de Breda Barst Kick-Off. Met grote overtuiging wist Rabble de poll te winnen en zo samen met de nummer twee, Vier Bier op Luyken, een plekje op het podium van Mezz te bemachtigen. Zij gaan zaterdag 23 juni de strijd aan met Mylie & The Tunes, Frantic en Dishking, die door de organisatie geselecteerd zijn. Tijdens de Breda Barst Kick-Off kiest zowel het aanwezige publiek als de jury één band die op zaterdag 15 of zondag 16 september op mag treden tijdens Breda Barst.

Rabble is een vijfkoppig rockmonster dat nogal erg hard tekeer kan gaan, maar ook voor de rustigere reggae of laid-back songs niet terugdeinst. Vier Bier op Luyken maakt al vele jarenlang muziek als een zeemanskroeg: ruig, vol valse tranen en oprechte bezinning. Myllie Tunes is die koffiedrinkende, getatoeëerde vrouw met rondingen die liefhebster is van zo’n beetje alles wat vintage is, met een stem om het meest van te houden. Frantic klinkt verrassend volwassen ondanks de jonge leeftijd van de muzikanten, welke gemiddeld 17 jaar is. Zij laten zich inspireren door bands als The Foo Fighters, Muse en muzikanten als John Mayer en Jimi Hendrix. Eigenzinnig, gedreven, rootsy, sexy en eerlijk. Dat zijn typeringen waar je aan denkt als je kijkt en luistert naar Dishking.

Op 23 juni wordt Mezz omgetoverd tot een festivallocatie. Naast optredens van deze vijf bands is er volop te eten en te drinken en staan er diverse kraampjes. De Breda Barst Kick-Off start om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

Breda Barst

Het gratis toegankelijke Popfestival Breda Barst vindt dit jaar op 15 en 16 september plaats. Breda Barst staat garant voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg en biedt een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en toffe activiteiten voor kinderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden