Live country muziek op Belcrum Beach

Foto: Pat Reedy

Belcrum Beach presenteert vrijdag 22 juni in samenwerking met de Bredase organisatie “Wantwo-Trash” een optreden van de Amerikaanse Pat Reedy & The Longtime Goners. Het concert, onderdeel van de Europese tournee van de band, is tijdens de vrijdagmiddagborrel om 17.00 uur en zoals gebruikelijk gratis toegankelijk.

Pat Reedy & The Longtime Goners komen uit New Orleans, Louisiana en spelen originele country, cajun, hillbilly, swamp pop en blues. Menig country liefhebbend hart gaat sneller kloppen van hun sound met veelal traditionele instrumenten. Het Amerikaanse Rollingstone-magazine tipte in februari nog deze band als één van de tien country-acts om dit jaar in de gaten te houden.

De ooit rondzwervende leden van de Longtime Goners brachten hun jongere jaren door in opvanghuizen, op freight-trains en liftend “zonder bestemming”. Al reizend vonden de bandleden elkaar uiteindelijk in hun gezamenlijke passie: de authentieke “outlaw country”. Relaxte countrymuziek die recht van de veranda af lijkt te komen. Opererend vanuit New Orleans, de bakermat van alles wat authentieke muziek ademt, staat Pat Reedy garant voor een kwalitatieve stijloefening in het  genre. Daarbij kunnen de gekende instrumenten niet ontbreken: fiddle, dobro, pedal-steel- en lapsteel-gitaren, drums die bespeeld worden met kwastjes, afgewerkte meerstemmige vocalen en teksten die bol staan van levenswijsheden en typische cowboyverhalen. Voor fans van Pokey LaFarge, The Deslondes en Daniel Romano. De echte country- liefhebber mag deze band niet missen! Don’t forget your hat!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden