Fantastische Dwayne Johnson in Skyscraper

Skyscraper, de nieuwste film met Dwayne Johnson, gaat donderdag officieel in première maar bij Kinepolis Breda was de film al in voorpremière te zien en wij waren er bij.

Een keer per maand organiseert Kinepolis onder het mom van ‘Bier, Burgers & Blockbuster’ (BBB) een voorpremière waarvan verwacht wordt dat die film het goed gaat doen in de bioscoop. Het idee is simpel: een half uur voorafgaand aan de film kun je voor 1 euro per stuk een verse hamburger en/of een biertje kopen. Daarna kun je met je bier en je hamburger – als je dat wil – de zaal in en achterover leunen om van de film te genieten. En omdat wij net gegeten hadden, hielden we het bij een biertje voor mezelf, een zakje snoepjes en een bakje Nacho-chips.

Dwayne Johnson als redder in nood

Deze week was het de beurt aan de 3D-film Skyscraper met professioneel worstelaar en acteur Dwayne Johnson in de hoofdrol als Will Ford, een voormalig leider van een FBI-gijzelaarsreddingsteam en oorlogsveteraan die zich bezighoudt met het beveiligen van wolkenkrabbers. Wanneer hij tijdens een opdracht in China wordt beschuldigd van brandstichting in de hoogste en veiligste wolkenkrabber ter wereld, moet Will de daders vinden en tegelijkertijd zijn familie redden die zich in de brandende wolkenkrabber bevindt. Zijn vrouw wordt gespeeld door Neve Cambell, vooral bekend door haar hoofdrol als Sidney Prescott in Scream 1, 2, 3 en 4. Daarna deed de actrice vooral tv-series maar met Skyscraper is ze weer helemaal terug van weggeweest.

Spectakel

Zoals het concept al doet vermoeden, bestond het publiek bij Kinepolis vooral uit mannen, een enkele vrouw maar ook kinderen (jongens uiteraard) met hun vader. Het is ook wel een echte Amerikaanse mannenfilm: veel actie en ongeloofwaardige maar desalniettemin spectaculaire reddingsacties. En, dat moet gezegd, af en toe een flinke dosis humor. Mijn metgezel (zoon van 13 jaar), vond hem helemaal super. Ik heb vooral genoten van de flinke borstkas van Dwayne.

Aan de reacties in de zaal te pijlen, heeft iedereen zich kostelijk vermaakt. Dus als je van actie houdt, Neve Campell nog een keer wil zien en fan bent van Dwayne Johnson, moet je zeker gaan kijken.

Volgende BBB: Mission Impossible – Fallout

De volgende BBB bij Kinepolis is ook al bekend. Op woensdag 3 augustus vertoont de bioscoop volgens het zelfde concept Mission Impossible 3 met in de hoofdrol Tom Cruise en ook Andy Garcia komt voorbij. Wij zagen al een korte remake voorafgaand aan Skyscraper en ik kan je vertellen: dat belooft heel wat! Houd voor meer informatie de website van Kinepolis Breda in de gaten.

Reacties

Cookieinstellingen