Småland maakt ruimte voor Öland

Zaterdag 7 juli was het zover. Na een grondige verbouwing gaat de nieuwe kinderspeelplaats Öland open. Tien winnaars van de speurtocht in IKEA Breda mochten het openen.

Het was ook niet verwonderlijk dat de kinderen al vroeg stonden te wachten met hun ouders. Zij mochten namelijk samen met een grote schaar het lint doorknippen om Öland te openen. En zo’n grote schaar is natuurlijk een beetje eng, daarom hielp het taartenmeisje een handje mee. Na het openen mochten de kinderen zich uitleven op de speelapparaten.

Ook hier gaat IKEA mee met de tijd. Er is een interactieve scherm waar je alleen of samen een wedstrijd kan aangaan. Er is een tv-hoekje met hele grote kussen om lekker in te liggen als je naar leuke filmpjes kijkt. Een oude bekende is er nog steeds, de ballenbak. Deze heeft een upgrade gehad. Probeer alle ballen door de gaten te gooien van het bord boven de ballenbak. En wil je gewoon lekker rustig zitten en kleuren? Dat is nog steeds mogelijk. Sommige dingen blijven eenmaal altijd leuk!

Feest!

Omdat plezier delen net zo belangrijk is als plezier maken. werd iedereen getrakteerd op een glaasje limonade en snoepjes. Uiteraard was dit bedoeld voor de jeugdige bezoekers. Maar moeders en vaders mochten er ook eentje meepikken. En daar liepen twee aparte figuren, Geen gewone bezoekers, maar een goochelaar en een ervaren ballonnenman. Zij maken graag een praatje en ondertussen val je van de ene verbazing in de andere. Of het duizelt voor je ogen als de goochelaar de zoveelste verbazingwekkende truc uitvoert, of je gaat naar huis met een leuke kroon of een stoere zwaard van ballonnen gemaakt. Met dank aan Energiek Entertainment.

  • Meer over Öland en waar het naam vandaan komt, kan je hier terecht.

 

Reacties

Cookieinstellingen