LAATSTE BACH op ZONDAG 2018 in Grote Kerk

Foto: BACH op ZONDAG

Op zondag 5 augustus a.s. vindt het laatste concert plaats in de internationale concertserie BACH op ZONDAG, op het majestueuze orgel van de Grote Kerk Breda.

In iedere orgelbespeling wordt steeds een ander facet van het oeuvre van Johann Sebastian Bach belicht, dit keer staat het in het teken van Bach en de kreeftengang.

Aart Bergweff, organist van de Grote Kerk Breda verzorgt deze week de orgelbespeling met een programma met werken van natuurlijk Bach, maar ook met werken van Bachs sterleerling Johann Ludwig Krebs. Bachs beroemde Toccata en fuga in d zal als besluit van dit concert klinken, maar is dit stuk wel van Bach, of is het misschien van zijn leerling Krebs ? Daarnaast stukken waarbij Bach in de muziek een kreeft verstopt. En Krebs betekent toch ook kreeft? Voorafgaand aan het concert zal Bach-fanaat Wim Thijs in een lichtvoetig mini-Bach-college deze mysteries onthullen.

De orgelbespeling BACH op ZONDAG is gratis te bezoeken op zondag 5 augustus van 12.00-12.45 uur. Toegang gratis, vrije gift na afloop. Van harte welkom !

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen