Stadsgidsen gilde De Baronie maken met Bredanaars Nassauwandeling

Foto: Jan Korebrits

De stadsgidsen van het gilde De Baronie maken weer een Nassauwandeling. Aankomende zaterdag nemen ze geïnteresseerden mee op een rondleiding door Breda. De wandelroute loopt langs monumenten en hofhuizen van de eerste Nederlandse Nassaus in Breda.

In de vijftiende en zestiende was Breda de residentie van de adellijke Nassau-familie. Deze voorouders van de huidige koninklijke familie hebben verspreid door de stad verschillende bouwwerken en monumenten achtergelaten. De gidsen volgen met de Nassauwandeling de sporen van de Nassaus.

De rondleiding start bij de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar verschillende leden van de Nassau-familie begraven liggen. Verder loopt de route onder meer langs het Spanjaardsgat, het vroegere Nassaupaleis (het huidige Kasteel van Breda of KMA, red.), het Begijnhof en enkele hofhuizen. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Deelnemers moeten op zaterdag om 14:00 uur verzamelen bij de Grote Kerk. Ook Bredanaars zijn welkom. De prijs voor deelname is 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Meer informatie is te vinden op de website van het gilde De Baronie.

Reacties

article
227286
De stadsgidsen van het gilde De Baronie maken weer een Nassauwandeling. Aankomende zaterdag nemen ze
https://breda.nieuws.nl/cultuur/227286/stadsgidsen-gilde-baronie-maken-bredanaars-nassauwandeling/
2018-08-07T15:24:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/08/07152404/Toren-Rekenkamer-Nassaus_-foto-Jan-Korebrits.jpg
Begijnhof, Kasteel van Breda, KMA, koningshuis, koninklijke familie, Koninklijke Militaire Academie, Nassau, Nassaupaleis, Nassauwandeling, stadsgidsen
Cultuur