Van een docu over Whitney tot Deense dramafilm; dit draait Chassé Cinema vanaf donderdag

Foto: CC BY-SA 3.0

In Chassé Cinema gaan enkele nieuwe films in première en worden een aantal klassiekers vertoond. Vanaf donderdag kunnen bioscoopgangers kijken naar de premières van de documentaire Whitney, de thriller Under the silver lake en de Deense dramafilm Den Skyldige. Vanaf volgende week zijn er ook enkele klassiekers op het witte doek te zien.

Premières

Deze week draaien vanaf donderdag verschillende films voor het eerst. De documentaire Whitney beschrijft het levensverhaal van de Amerikaanse zangeres Whitney Houston. De docu wordt ondersteund met haar muziek en originele videobeelden.

Under the silver lake en het spannende Deense drama Den Skyldige vertoond. Waar de thriller gaat over de mysterieuze zoektocht naar een verdwenen buurvrouw, verhaalt het Deense drama ook over een geheimzinnige ontvoering. Deze laatste film viel op het internationale filmfestival van Rotterdam zelfs in de prijzen. Het publiek bekroonde het drama met de titel ‘Beste Film’.

Klassiekers

Volgende week draaien de klassieke film Ace in the hole, de docu Grace Jones: bloodlight and bami en de Nederlandse tragikomedie Tulipani.

De klassieke film Ace in the hole uit 1951 draait op maandag en neemt de kijker mee in de wereld van Chuck Tatum, een uitgerangeerde journalist die zijn geluk beproeft in de Amerikaanse stad Albuquerque. In de Verenigde Staten werd de film aanvankelijk niet gewaardeerd; in Europa kende deze meer succes.

De documentaire over Grace Jones is te zien op woensdag. Actrice en model Jones is jarenlang gevolgd voor het maken van deze docu. De kijker krijgt de kans om kennis te maken met haar familie op Jamaica. Ook wordt ingegaan op Jones’ traumatische jeugd.

Tegelijkertijd wordt op woensdag de film Tulipani getoond op Belcrum Beach, als het weer het toelaat. Wanneer de weersomstandigheden verslechteren, zal worden uitgeweken naar Podium Bloos. De film is een Nederlandse tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de Watersnoodramp naar Italië fietst en daar tulpen kweekt. Het maakt van hem een sensatie in het mediterraanse land.

Kaarten

Kaarten voor de premièrefilms en meer informatie over het programma zijn te vinden op de website van Chassé Cinema.

Reacties

article
227404
In Chassé Cinema gaan enkele nieuwe films in première en worden een aantal klassiekers vertoond.
https://breda.nieuws.nl/cultuur/227404/docu-whitney-tot-deense-dramafilm-draait-chasse-cinema-vanaf-donderdag/
2018-08-09T09:00:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2016/06/30120646/bioscoopzaal-films.jpg
ace in the hole, arthouse, Chasse, Chassé Cinema, den skyldige, documentaire, drama, film, films, grace jones, klassieker, spannend, thriller, tragikomedie, tulipani
Cultuur