Bijna recordaantal aanmeldingen voor Burendag

Foto: Douwe Egberts/Oranje Fonds

Het aantal aanmeldingen voor Burendag nadert een record. Al bijna 5.000 buurten hebben zich aangemeld voor de dertiende editie in september. Op Burendag organiseren buren activiteiten voor hun buurt.

Volgens de organisatoren van het nationale evenement is de animo groter dan vorig jaar. In 97 procent van de Nederlandse gemeenten worden al activiteiten georganiseerd. Ook is het beschikbare budget voor Burendagactiviteiten, met nog anderhalve maand te gaan, al volledig aangevraagd. Buurten die mee willen doen kunnen nog wel een speciaal pakket krijgen met onder meer tips en tools voor het organiseren van activiteiten. Om het record te halen, moeten er meer buurten meedoen dan in 2017; toen meldden bijna 6.000 buurten zich aan.

Activiteiten

Burendag wordt georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Zij hebben het evenement in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. Ieder jaar op de vierde zaterdag in september ondernemen buren een activiteit met elkaar. Op Burendag kunnen buurtbewoners bijvoorbeeld hun straat opknappen, een moestuin aanleggen of een kop koffie met elkaar drinken.

Binding

Buurten waar het moeilijk is activiteiten te organiseren, krijgen dit jaar van de organisatie een steuntje in de rug. Douwe Egberts en het Oranje Fonds gaan daarom zelf activiteiten organiseren in buurten met bijvoorbeeld weinig binding tussen de bewoners. Als deze succesvol blijkt, gaat de organisatie in meer buurten een leidende rol op zich nemen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden