‘Mini Barst’ los

Mini Barst
Foto: Bredabarst.nl

Onder de noemer ‘Mini Barst’ vinden er op zaterdag 15 en zondag 16 september tijdens Breda Barst volop creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen plaats in het stadspark Valkenberg.

Workshops, melodieën en urban sports op Mini Barst

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance, maar ook voor de jongste bezoekers is er dit jaar weer genoeg te doen. Het programma is een samenwerking met Bredase partners, waaronder De Nieuwe Veste, Breda Actief en JOGG. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd vanuit Pier 15 en het Jeugd Cultuur Fonds.

Op zaterdag 15 september om 14.00 uur wordt het minifestival geopend door de Kindercultuurnachtburgemeester én de grote burgemeester. Met ‘Trash 4 Music’ door Atelier da Silva kunnen kinderen op de zaterdag van Breda Barst een muziekinstrument maken van het afval dat tijdens Breda Barst wordt geproduceerd. Dat is nog eens duurzaam! Vervolgens kunnen ze met hun eigen muziekinstrument de workshop Beatcreating & Improvisation volgen van ROBB’ Art of Music en zelf hun ritmes en beats maken.

Op de zondag van Breda Barst komen de jonge bezoekers speciaal voor Klaartje zoemtrompet die mooie muzikale verhalen vertelt met de kamishibai. Daarnaast kunnen de kleintjes met Marij Maakt de mooiste kleispiesjes rijgen en kleuren, tekenen en knutselen bij het Jeugd Cultuur Fonds. Ook staat er deze dag een ’Beat createn’ workshop op het programma, georganiseerd door de Nieuwe Veste.

Natuurlijk zijn er ook nog allerlei activiteiten die zowel op de zaterdag als op de zondag plaatsvinden. Zo kunnen de jonge festivalgangers tijdens het melodie mysterie van de Musicaja Zangschool op zoek naar een verstopte melodie. In samenwerking met JOGG hebben we aandacht voor gezonde voeding en bewegen. Zo kunnen jongeren zelf een smoothie maken door een ’eindje’ te fietsen. Daarnaast is er een groot aanbod aan toffe urban sports, zoals panna voetbal, urban hockey, basketbal en kickboksen en kunnen ze zich uitleven op het Free Run parcours samen met de trainers van Breda Actief. Dit jaar staat er ook weer een miniramp skatebaan waar workshops en demo’s worden gegeven door de profs van Pier 15.

Breda Barst

Popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 15 en 16 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere Millionaire (B), Wulf, EUT, Equal Idiots (B), Tusky, BARST (B), La Jungle (B), Dodecahedron, The Howlin’, Every Stranger Looks Like You (B), Robin Borneman, Crowd of Chairs (B), Captain Kaiser (B), Note to Amy, SONS (B) en VONNIS (B) op het podium.

Ook vind je een gevarieerd aanbod van lekker eten en een gezellige markt op Breda Barst. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt. Ga voor meer info naar de website van Breda Barst.

Cookieinstellingen