Comeback Elvis Presley te zien op witte doek

Elvis Presley als kind
Foto: Breda Museum

Elvis Presley verschijnt deze week bij Kinepolis op het witte doek. Op donderdag wordt de vijftigste verjaardag van de Elvis ’68 Comeback Special gevierd met een speciale vertoning. Deze televisiespecial markeerde in de jaren ’60 Elvis’ comeback als rockartiest.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de special wordt deze in Kinepolis op het witte doek afgespeeld. De Elvis ’68 Comeback Special werd in 1968 wereldwijd op televisie uitgezonden om het imago van de koning van de Rock ’n Roll op te poetsen.

In de late jaren ’60 werd Elvis muzikaal ingehaald door Britse beatbands en kon de zanger geen aansluiting vinden bij de nieuwere rockstijlen. Om te bewijzen dat de rocker nog steeds een goede liveshow kon geven werd in 1968 de special opgenomen. Met de televisiespecial wist Elvis zich te revancheren.

De exclusieve verjaardagsuitzending in Kinepolis is een must see voor Elvisfans. Naast de oorspronkelijke televisie-uitzending zelf wordt ook een ‘making of’ gedraaid. Het commentaar wordt gegeven door producer Steve Binder en Elvis’ vroegere vrouw Priscilla Presley.

Kaarten voor de speciale voorstelling en andere informatie zijn terug te vinden op de website van Kinepolis.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden