Verwenzorgweek 16 t/m 23 september

Wereldsmaken
Foto: Betrokken Ondernemers Breda

Na het succes van de afgelopen jaren, organiseert Betrokken Ondernemers Samen voor Breda in samenwerking met Surplus opnieuw een Verwenzorgweek en wel van 16 t/m 23 september. Dit jaar met vier evenementen voor mensen die minder mobiel zijn en mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig is om er zelfstandig op uit te gaan.

Koffieconcert: 16 september

Het eerste evenement van de Verwenzorgweek vindt zondag 16 september plaats. Er wordt een koffieconcert georganiseerd in het park aan de Croystraat in de wijk IJpelaar. Het smartlappenkoor “Beekse Smart” uit Prinsenbeek verzorgt een uur durend optreden op het terras van Thebe IJpelaar. Het optreden begint om 14.00 uur. Het koor bestaat deze middag uit zo’n 40 leden, inclusief muzikanten.

Wereldsmaken: 18 september

Dinsdag 18 september wordt een speciale dag. Na het overweldigende succes van de edities in de afgelopen jaren, opent Huize Raffy voor de zesde keer haar deuren voor het evenement Wereldsmaken! Iedereen die zin heeft in een gezellige middag is om 14.00 uur van harte welkom: een middag vol muziek, dans, lekker eten en drinken uit allerlei landen en windstreken. Zo’n 15 dames, van origine afkomstig uit verschillende landen en woonachtig in de wijk Geeren, maken hapjes uit hun land van herkomst. De Raffy Old Timer Band zorgt voor de muzikale omlijsting. Deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Rollatorloop: 21 september

Rollatorloop 2017
Rollatorloop 2017

De Bredase Rollatorloop is een blijvertje na het succes van eerdere jaren. In het kader van lekker bewegen en gezellig samen buiten zijn, zetten we een parcours uit vanaf Atletiekvereniging Sprint. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de mogelijkheden/capaciteiten van de cliënten. Ook mensen met een rolstoel of mensen die het gewoon leuk vinden om te wandelen zijn van harte uitgenodigd. Na een gezamenlijke warming-up worden er diverse afstanden gewandeld (400 m of 1.000 m), op de atletiekbaan en in het Mastbos. Om 14.00 uur wordt het startschot gelost door Anton van Mansum, voorzitter van de Raad van Bestuur van Surplus. Er is geen wedstrijdelement, na afloop is er dan ook voor alle deelnemers een medaille.

Kun je zingen? Zing dan mee! Zondag 23 september

Zuylen uitvaartverzorging opent voor de 9e keer op zondagmiddag 23 september om 14.00 uur haar deuren voor cliënten uit de zorg om deel te nemen aan het meezingconcert: “Kun je zingen? Zing dan mee!”. Familieleden en mantelzorgers van de cliënten zijn eveneens van harte welkom, zodat er eens samen genoten kan worden van een muzikale middag met liedjes van weleer. De middag wordt afgesloten met een heerlijke high tea, aangeboden door bakkerij Pol van de Bogaart.

Doe mee!

Voor mensen die willen deelnemen aan de activiteiten, is het wenselijk dat deelnemers zich vooraf opgeven via: [email protected]kenondernemersbreda.nl of via tel. nr. 06-8180 7333. Let wel: vol = vol!
De Verwenzorgweek wordt mogelijk gemaakt dankzij Surplus, Zuylen, gemeente Breda, Thebe IJpelaar, Woonzorgcentrum Raffy, AV Sprint, studenten Prinsentuin, stichting Grez-Mahie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden