Zakfest: oogst en muziek op Belcrum Beach

Foto: Boerensyndicaat

Zakfest, het jaarlijkse oogst- en muziekfestival van Belcrum Beach vindt dit jaar op zondag 9 september plaats. De stadslandbouwers en hobby-tuinders verwelkomen vanaf 13.00 uur het publiek voor dit gratis toegankelijke oogst- en muziekfeest.

Als  extraatje zijn dit jaar in het kader van ‘BredaPhoto’ op het strand metersgrote foto’s van de Koreaanse fotograaf Deasong Lee te zien, die op ingenieuze wijze het veranderende landschap van Mongolië vastlegde. De oogstmarkt telt dit jaar weer talrijke standhouders bij wie het allemaal om ‘beter leven’ draait. Op de kramen staan likeur, jam, appels en peren, cider, armbandjes, tassen, bihuuskes en aloë vera-zalfjes uitgestald. Voor de inwendige mens zijn er ook theetjes, quiches, pony-hamburgers, vegetarische bitterballen, verantwoorde friet, bio-stroopwafels en heerlijke broodjes. Er is informatie over de bio-tuinderij en varkens in ‘De Rith’ en onze eregast de Bredase Hoen scharrelt ook dit jaar tussen de kramen z’n kostje bij elkaar. Na een rondje over de markt kan men even bijkomen tijdens een ontspannende stoelmassage en vanaf strobaal en strandstoel luisteren naar live-muziek op de markt en het strandpodium.

Muziek

Traditiegetrouw wordt de markt opgeluisterd door muzikanten van zeer diverse pluimage. Ons vaste Zakfest-duo maakt z’n opwachting tussen de kippen en de standjes. Op het strandpodium wordt de spits afgebeten door de Baronica’s. Dit Bredase koor -ooit begonnen vanuit een studentenhuis aan de Baronielaan- zal met een zeer uiteenlopend repertoire de eerste marktbezoekers toezingen. Het Boerensyndicaat uit Dordrecht komt ‘gewapend’ met accordeons, akoestische gitaren, bas, slagwerk, exotische snaarinstrumenten en veel vocalen het Bredase oogstfeest opluisteren met hun vurige ‘wereldhoempa’: balkan, folk, levenslied,
zuidamerikaanse- en zigeunerinvloeden met een ‘punkie’ gekruid sausje. Niet voor de hand liggende covers worden gebracht door A Few Good Men. Deze band uit de Bredase Belcrum wordt gevormd door Joop Goderie, Mark Roozeboom, Ed van Engelen en Vic van den Broek en sluit het muzikale gedeelte van Zakfest 2018 af.

Adres: Veilingkade 12-15, Breda, markt tot 18.00 uur, muziek tot 19.00 uur, parkeren naast Pier15 of op het parkeerterrein halverwege de Veilingkade, toegang gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden