Topfotografen presenteren hun werk 7 weken lang tijdens BredaPhoto

In een afgeladen Chassé Theater is BredaPhoto Festival woensdagavond officieel geopend. Videocollectief Het Blauwe Uur, Slagwerkgroep Den Haag en het Ragazze Kwartet gaven een spectaculaire sneak preview van het werk van de 58 fotografen die de komende zeven weken in Breda te zien zijn.

Na afloop van de officiële opening wandelden voor het eerst bezoekers over het vijfhonderd meter lange ‘The Infinity Path’, ontworpen door architectenbureau MVRDV. In dit gratis te bezoeken openluchtmuseum op de Chassé Promenade zijn de foto’s te zien van zeven gerenoveerde fotografen en opkomende talenten. Donderdag zijn de deuren van de vijftien festivallocaties voor het eerst voor het publiek geopend.

Breda brengt het samen

BredaPhoto Festival wordt door de gemeente Breda gezien als een van de parels van Cultureel Breda. “BredaPhoto Festival brengt mooie dingen samen in Breda, zowel in het historisch stadscentrum als het hippe Belcrum. Van verassende buitenexposities tot tentoonstellingen in bijzondere gebouwen in de stad. Het zal je niet verbazen dat Breda ontzettend trots is op BredaPhoto Festival”, aldus Paul Depla, Burgemeester van Breda.

Professionals Week

De officiële opening van het festival vormde ook de kick-off van de Professionals Week. Tijdens deze week hebben studenten, afgestudeerden, deelnemers uit de kunstwereld, estheten en professionals de mogelijkheid om contacten te leggen en verschillende tentoonstellingen en evenementen bij te wonen. Meer informatie over de het randprogramma en de themaweken is te vinden op www.bredaphoto.nl)

De achtste editie van BredaPhoto Festival vindt plaats van 5 september t/m 21 oktober. Meer dan vijfenvijftig gevestigde namen en opkomende fototalenten tonen onder het thema To Infinity and Beyond de impact van de alsmaar voortrazende wetenschap.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden