Week van de Verwenzorg: koffieconcert en wereldsmaken

Foto: Betrokken Ondernemers Samen

Na het succes van de afgelopen jaren organiseert Betrokken Ondernemers Samen (BOS) voor Breda in samenwerking met Surplus opnieuw een Week van de Verwenzorg. Tijdens de Week van de Verwenzorg vinden er maar liefst 4 evenementen plaats, bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn en/of mensen die het fysiek en mentaal lastig vinden om er alleen op uit te gaan.

Door hun beperking is de wereld van deze mensen erg klein en ligt sociaal isolement op de loer. Daarom worden ze in de Verwenzorgweek eens extra in het zonnetje gezet.

Koffieconcert: 16 september

Zondag 16 september organiseert BOS voor het eerst een koffieconcert in het park aan de Croystraat in de wijk IJpelaar. Het smartlappenkoor ‘Beekse Smart‘ uit Prinsenbeek verzorgt een één uur durend optreden op het terras van Thebe IJpelaar. Het optreden begint om 14.00 uur. Het koor bestaat deze middag uit zo’n 40 leden, inclusief muzikanten. Zo’n 100 bezoekers hebben zich inmiddels aangemeld. Uiteraard worden de gasten ontvangen met koffie/thee en iets lekkers, aangeboden door Albert Heijn Valkeniersplein.

Wereldsmaken: 18 september

Dinsdag 18 september wordt een speciale dag. Huize Raffy opent voor de zesde keer haar deuren voor het evenement ‘Wereldsmaken’. Iedereen die zin heeft in een gezellige middag is om 14.00 uur van harte welkom: een middag vol muziek, dans, lekker eten en drinken uit allerlei landen en windstreken. Zo’n 13 dames en 1 heer, van origine afkomstig uit verschillende landen (Kameroen, Marokko, Libië, Syrië, Turkije, Curaçao en Nederland) en woonachtig in de wijk Geeren, maken hapjes uit hun land van herkomst. De Raffy Old Timer Band zorgt voor de muzikale omlijsting. (Deze activiteit is inmiddels volgeboek).

Overige activiteiten

De Rollatorloop en het Meezingconcert vinden respectievelijk plaats op 21 september en 23 september.

De Verwenzorgweek vindt plaats van 16 tot en met 23 september. Het koffieconcert en Wereldsmaken worden mogelijk gemaakt dankzij Surplus, Zuylen, gemeente Breda, Thebe IJpelaar, Woonzorgcentrum Raffy, leerlingen Prinsentuin College, fonds Grez-Mahie en Albert Heijn Valkeniersplein.

Reacties

Cookieinstellingen