Live in het Strogebouw op STEK: Flip Noorman

Foto: STEK Breda

Iedere laatste zondag van de maand toffe muziek in het Houtje Touwtje Strogebouwtje op STEK.

En hoe kunnen we beter beginnen met de meest bijzondere artiest van Nederland en omstreken… Flip Noorman. De deuren gaan open om 15.00 uur. Aanvang optreden 15.30 uur.

Poëtisch als Nick Cave en rauw als Tom Waits

De muziek van Flip Noorman klinkt als de humor van Zappa, de poëzie van Nick Cave en rauw als Tom Waits. Zowel de live-shows als zijn twee albums worden geroemd om originaliteit. Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Flip lokt zijn publiek naar zich toe om ze vervolgens genadeloos de nek om te draaien.

Door de rockende muziek van zijn band De Noormannen sta je er maar zelden bij stil hoe ingenieus en prikkelend zijn Nederlandstalige teksten zijn. Nooit wordt een platgereden pad ingeslagen. Waarden worden stukgeslagen, Noorman schept een botsing van werelden waar maar moeilijk van weg te kijken is. Zijn tweede album Make-Up, dat hij zelf “een ode aan de leugen” noemt, is lovend ontvangen door de pers. Het is hier op Spotify te beluisteren. Zijn debuutalbum Bellse Parese werd ook de hemel in geprezen en in 2014 overtuigde hij de jury van de Wim Sonneveldprijs.

Flip ronde laatste de crowdfunding af van The Big One. Een theatrale freakshow samen met Daniël van Nes. Flip gaat ongetwijfeld nummers uit deze show spelen. De entree voor deze middag is zoals altijd gratis. Vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Het Houtje Touwtje Strogebouwtje zit op STEK aan de Veilingkade in Breda.

Reacties

Cookieinstellingen