STEKmarkt: Eigen Oogst

STEKmarkt
Foto: Irma van Rijswijk

Vaar, loop of rij naar STEK op 29 september. De maandelijkse STEKmarkt staat in het teken van Eigen Oogst. Creatieve broedplaats STEK sluit de voedselmaand op zaterdag 29 september af met een Eigen Oogst markt.

Maand van Samen voedsel produceren

September is de maand van het samen voedsel produceren en wat past daar beter bij dan het delen van de oogst uit eigen moestuin of achtertuin, of zelfs van je balkon? Op het terrein aan de veilingkade vind je 29 september van 13:00 tot 17:00 een gezellige markt. Je vindt hier o.a. verse groenten en fruit, kruidentheeën, jam en allerhande ander gezonds uit de tuin van de buren.

STEK wil iedereen in Breda en omgeving die zelf kleinschalig kweekt en daarvan lekkere mooie of leuke dingen maakt de gelegenheid geven deze lokaal aan de mens te brengen. Dus kweek jij zelf de heerlijkste kruiden? Hangt je appelboom overvol? Moeten we jouw jam geproefd hebben? Meld je dan aan en doe gezellig mee!

STEKmarkt

De Eigen Oogst markt wordt gecombineerd met de maandelijkse STEKmarkt, die bekend staat om haar ongedwongen sfeer en eigenzinnige gezelligheid. Op deze markt vind je allerlei lokale creatievelingen en kleine ondernemers met hun eigen bijzondere en unieke producten. Het is ook een ideale gelegenheid om eens kennis te maken met de verschillende werkplaatsen en bedrijfjes die bijzonder bedrijventerrein STEK rijk is.

Proef bijvoorbeeld het befaamde Broodje Ganzenburger van Ghak, zelf geschoten dus altijd raak! Of de Zwamballen van Bredaas Gezwam, gemaakt van oesterzwammen gekweekt in samenwerking met de plaatselijke horeca. Maar ook restaurant Foodguerilla is geopend voor hun bekende smakelijke lunch en diner, die bestaat uit van de verspilling gered voedsel. En natuurlijk bruist het weer als vanouds bij brouwerij Frontaal.

BredaPhoto

Vanaf de voormalige koepelgevangenis vaart op 29 september nog steeds de boot van BredaPhoto voor een mooie rondvaart over de singels naar Belcrum Beach, het Bredase stadsstrand naast STEK. Een mooi punt om de gratis exposities van BredaPhoto in dit deel van de stad te bezoeken, en een ideale combo met de STEKmarkt. Dus of je nou komt varen, lopen of rijden, op STEK zit je op zaterdag 29 september weer goed, en lekker!

Kijk voor meer informatie: www.stekbreda.nl of op de facebookpagina.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden